Obrazek 1

Obrazek 1

2016. ápr. 10.

NYÁPLIC: Felújítás és nagytakarítás a Kuckóban

A hétvégén hangos kalapácsolástól és festékcsepegtetéstől volt zajos a Kuckó, a macskákok és az állandó vendégek kénytelen-kelletlen ez időre kiköltöztek a tó partjára. Füstpöffentő pedig akkora ködöt csinált a Kuckó köré, hogy igazi varázslény a talpán, aki megpillanthatta félkész állapotban a házikót.
Amint elkészült a nagyja, megszáradt a falakon és a kerítésen a festék, és a tetőről is levonultak a munkások, a bűbáj-macskák visszaóvakodtak nyomukban a kíváncsi Füstpöffentővel. A látvány, ami fogadta őket elképesztő volt! Néhány pillanatig azt se tudták, hova rohanjanak, mit fogdossanak össze, kit öleljenek meg. Végül örök hálájukról biztosították a kivitelezőt Szofi S.-t, és mind a hatan kezet ráztak vele, és százszor is köszönetet nyávogtak, amiért így megszépítette a Kuckót.
Nyáplic kisietett a konyhába, hogy tejet melegítsen, míg a többiek fellelkesülve a nagy Felújítástól maguk is belefogtak történeteik leporolásához.

◊◊◊

A keretsztori végeztével pár mondat erejéig néhány emberi avagy írói gondolatot is hozzáfűznék a szóban forgó változásokról.
Igen, igen, én is annyira imádom, mint amennyire a macskák. Mikor ma reggel megláttam Szofi szűkszavú értesítőjét a kész dizájnról, és amikor megláttam magát a fejlécet és az átfazonírozott modulsávot és a bejegyzéseket, engem is magával ragadott a lelkesedés. Végre elkészült, most rajtam a sor, hogy az eddig hányódó történeteimet kicsit leporoljam, és javítsam a hibákat.
A háttere ennek annyi, hogy a blogger valami különös oknál fogva előszeretettel átpakolgatja bizonyos bejegyzéseimet a frissítésük után legelőre. Az okára már sikerült rájönnöm, már megvan a technikám, hogy ezt elkerülhessem, de a régebbi bejegyzéseim bizony örökre vándor-bejegyzések maradnak.
A napokban minden korábbi történetem újraolvasom, és a tervek szerint, amelyik mozogni vágyik, azokat egy-egy nap kihagyással újra felrakom. Ez igaz lesz Füstpöffentő látomásaira és talán Nagydumás néhány hangtörténetére is, valamint előreláthatóan Tekergő összes történetére. 
Ha ezeken túl leszek, onnantól már békésebb lesz a dolog, és remélhetőleg a mozgó-kór nem üti fel a fejét soha többé a Kuckó falain belül.

Jó nézelődést a Felújított Kuckóban! :3

2 megjegyzés:

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony