Obrazek 1

Obrazek 1

Mesélők

Az Üveghegyen túl, az ütődöttmakkoson is túl, a halastónál, amiben a vén ponty dúdolgat, s partján nyújtózik az ezeréves Füstpöffentő, sűrű ködöket tüsszentő, itt bújnak meg a bundás képű hamis vándorok, a hét világ kalandorai, hogy szórakoztassák egymást és a Kuckó vendégeit.
Kilétük nem titok, ismerjétek hát meg őket ^.^


 NAGYDUMÁS
Nem szeret leragadni a részleteknél. Tájleírás? Nevek? Mondta? Kiáltott? Ugyan! A szavakból, amiket egymás fejéhez vágunk vagy jobb esetben a másik fülébe suttogunk, minden lényeges dologra fény derül, sőt, néha többre is.
Történetei mind lendületesek, csendéletet csak egy félét ismer, a félig teli tejes bögre aprósütemény körítéssel-t. Sokszor nevettetőek, néha talán elgondolkodtatóak meséi, de minden esetben meglepő fordulatokat tartogatnak a hallgatóság számára.
Néhány történet címe titkos. Hogy miért? Hallgass meg egyet és rájössz!

                                                 Hangtörténelem  - dráma egy felvonásbanPETTYESKÉPŰ
A felsőbb világok kalandora. Titokzatos, köpenyes macskaleány. Tekergő húga. Példaképe a bátyja, egyszer majd ő is szeretne olyan hosszan és csavarosan mesélni, mint ő, de addig is, amíg eljön ez az  idő, röpke szösszenetekkel szórakoztatja vagy épp ríkatja meg az egybegyülteket.
 TEKERGŐ
A legkülönfélébb helyeken bukkan fel, hegyezi a fülél, meglapul, figyel és kiszimatolja a turpisságokat, rátalál az elveszett lelkekre, összetört vagy épp boldogságtól repeső szívekre, melyek különleges lények mellkasaiban dobognak.  Történetei még soha nem látott helyekről és lényekről szólnak, és meg kell hagyni, általában jó hosszúak.

~ Lélekvasút ~
~ A munkavadász Zokni-manó kalandjai ~
(átírás alatt)
A munkaleső akcióba lép
Vérszomjas egy jószág. Hírhedten híres rémtörténeteiről, véres és fullasztó légkörű elbeszéléseiről. Eszelős vigyorral meséli mindet, hátborzongató dorombolással nyúlik el a párnák közt, s ha vernyogni kezd, megremeg még a ledlámpák fénye is.
Saját felelősségre!
A főnök, aki mindent megszervez, kézben tart, gondoskodik a süteményellátásról, a megfelelő hőmérsékletű tejecskéről és a különleges ízlésű vendégek számára a friss szardíniáról. Magára a mesélésre nem sok ideje marad, de azon kívül rengeteg mindennel foglalkozik.

~ Közérdekű ~
~ Minőségi forradalmak ~
(átírásra várva)

~ Megtörtént eset alapján ~

A vén ködsárkány lusta és tohonya. Egész nap csak heverészik a tó partján, melynek tükrén egész életek csillannak vissza. 
Legtöbbször pipázgat, és a világok közti pihenő köré sűrű füstpamacsokat fúj. Időnként azért felkel, hogy megmozgassa elgémberedett tagjait, és elcammog a Lusta Macska Kuckóig, ahol hallgatja a cicákokat, s két szippantás között ő is beszáll a fabulázásba.
Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony