Obrazek 1

Obrazek 1

2016. júl. 20.

PETTYESKÉPŰ: Meghívás a Pokolból

A sötét alabástrom oszlopok alatt két bukott angyal sétált végig. Egyikük kezében kristály hegyű lándzsa, a Pokol tüze vérvörösre színezte. Társa hajlított kardot viselt.
- Egyre otthonosabb - jegyezte meg mély, dallamos hangján a lándzsás. A Pokol valóban sokat változott, mióta a lázadásuk után száműzték őket. Akkor csupán tűz volt mindenütt. A sötét vizek felszíne forrt, óriási lánghalak emelkedtek ki belőlük és futótűz szerű nádasok takarták őket az érkezők elől. A földet izzó hamu takarta. A levegő olyan meleg volt, hogy minden egyes lélegzetvételnél felgyulladt a tüdejükben. Néhány elszenesedett fán túlvilági héják és keselyűtestű, ember fejű szörnyek tanyáztak, hogy obszcén és gúnyos kiáltásokat vágjanak a fejükhöz.
Miután a bukott seregeknek sikerült összeszedniük magukat a Sátán gyűlést rendelt el. Égtek a bosszúvágytól, de voltak néhányan, akik beletörődtek a vereségükbe és az új helyzettel próbáltak tovább élni. Végre nem Isten szolgái, nem kell a mennyei kórusban zengedezniük a dicsőségéről. Őket, akik megelégedtek a Pokollal és nem akartak ismét harcba bocsátkozni a menyei seregekkel társaik egy legyintéssel elintézték. Felesleges lett volna még feléjük is gyűlölködni vagy megvetést érezni.
Ádám és Éva még csak épp túl volt a bűnbeesésen, így nem számíthattak túl sok dolgos kézre ezek a bukott angyalok, akik a mennyekben is Isten lélegzetelállító palotáit és a többi kórista otthonait tervezték, de az évek múlásával egyre több lélek érkezett a Pokolba. Néhányukat kiragadták a Pokol tüzeként is ismert jelenség karmai közül, hogy néhány évtizeden át dolgoztassák őket új birodalmuk építményei körül.
A két angyal elért a hatalmas szentély kapujába, ahol további két társuk várakozott.
- Elkészült a nagy mű - lelkendezett egyikük, kezében sistergő vászonszatyrot tartva. - Kara Hell - szólt a lándzsáshoz -, ezeket rád bízom. Azon testvéreink részére készültek, akik most a Föld levegőét rontják. A Sátán leghatalmasabb templomának megnyitóján mindannyiuknak jelen kell lenniük.
A lándzsás átvette a puttonyt, s azonnal le is ejtette a hamuba, olyan súlyos volt
- Selva Riu, neked ezt a gyémántból készültet adom, hogy eljuttasd a parancsnokunknak. Most épp álruhában járja végig a Pokol bugyrait. Remélem, időben megtalálod.
A két szárnyas lény bólintott, majd elindultak, hogy minden címzetthez eljuttassák a meghívást a Pokolból.

MEGHÍVÁS A POKOLBÓL
A történet ihletője ezúttal John Milton: Elveszett Paradicsom c művének első könyve volt.

2 megjegyzés:

  1. Drága Zsazsi!
    Fogalmam sincs miért, de imádom az összes ilyen rövid történetedet. Egy kis ízelítőt kapunk egy-egy sztoriból, utána pedig a képzeletedre van bízva minden. Persze lehet, hogy jön újabb rész, de addig is ezen pörögsz! :3
    Azért a többi történeted folytatását is várom. :3
    Immáron hő kommentelőd,
    Peetagey

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves, drága újdonsült kommentelőm!
      Örülök, hogy tetszenek ezek a kis szösszenetek, én is nagyon kedvelem őket, és elnézve Jolt listáját még jó pár ilyen félperces fog érkezni ^.^
      Haladgatok a többi történettel is. Nemsokára érkeznek a folytatások :')

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony