Obrazek 1

Obrazek 1

Fülszövegek

 
Készítette: M. Gin

Hangtörténetek
Sokat nem lehet elárulni ezekről a különleges, rádiójátékokat idéző történetekről anélkül, hogy a bennük rejlő csavart meg ne sejtse az olvasó.
Néha félelmetesek, máskor viccesek vagy elsőre érthetetlennek tűnnek, de a végén mindig minden a helyére kerül, és mindenki jól meglepődhet.
  ◊◊◊

Hangtörténelem
Rendhagyó hangtörténet. Tragédia egy felvonásban, az ókori görög drámák stílusában

Szereplők:
Pheidippidész,  hírnök
Septimus, arisztokrata
Nitsa, Septimus lánya
Pitioragosz, katona 
Hérodotosz, történész
(A történetben a nevek latin és magyar helyesírásnak megfelelő változatai is felbukkannak.)
◊◊◊ 

Szótárazó
Élettörténetek gyűjteménye, melyek egy-egy szóból születtek. Formájuk és stílusuk csapongó, illeszkedik a főszereplő sorsához és az események hangulatához.
 ◊◊◊

Háromszáz
Háromszáz szó. Röviden ennyi köti össze ezeket a történeteket. A. T. Jolt által hetenként leközölt címekre íródik és pontosan háromszáz szót tartalmaz. Egyel se többet - legalábbis a word számlálója szerint ;) Nincsenek se műfajhoz, se bűbájmacskához kötve. Romantikus követi a fantazit, utána pokoli ábrándozások, vérrel és csókkal írt sorok.
◊◊◊

Lélekvasút 
(befejezett)
Egy magányos, emlékek nélküli lélek halovány fénye világítja meg a  végtelennek tűnő alagút falait. Válaszok és kiút után kutatva észre se veszi a rá leselkedő veszélyt. Életét, illetve lelkét épp az utolsó pillanatban menti meg egy különleges idegen.
A forgalmas pályaudvarról, ahová az alagútból kijutva érnek, csak két irányba közlekednek szerelvények. A Menny és a Pokol felé.

Idekerültekor minden lélek kap egy jegyet valamelyik járatra. Lehetséges, hogy a rendszerbe hiba csúszott? A lánynak ugyanis semmiféle jegy nem akadt a kezébe.
Lehetséges, hogy nem is kapott? Vajon ez azt jelenti, hogy még van remény visszatérni a Földre vagy valami sokkal szörnyűbb véget?
  ◊◊◊

 A munkavadász Zokni-manó kalandjai
(átírás alatt) 
Zokni egy állástalan manó. Hogy fel ne kopjon az álla, útnak indult, hogy megtalálja álmai állását. Ez még egyáltalán nem hangzik se izgalmasnak, se érdekesnek. Munkát keresni? Piha! Nem nagy kunszt. Vagy mégis?
Erről talán Zoknit kéne megkérdezni, hisz végül is ő a főszereplő. Vagy a vérfarkasokat kérdezzük? Esetleg a szintén állástalan lelkiismeret angyalkát vagy a félezeréves zebrát, aki a Végkimerülés túloldalán kötöget?
Ha személyes történeteket szeretnénk hallani, akkor minden bizonnyal őket érdemesebb kifaggatni. Ellenben, ha a statisztikai adatok érdekelnek jobban, akkor a magát láthatatlan embernek álcázó, beszélő mopszot kell felkeresnünk a munkaközvetítő hivatalban.
Sárkányok, zombik és vámpírok váltják egymást a munkaadói székben. Vajon hol talál rá Zokni a tökéletes munkahelyre?
 ◊◊◊

Minőségi forradalmak
(a kutatás ideje alatt szünetel)
Egyetemváros kissé száraz és dohos levegőjű könyvtárában rejtőzködik Franklin Lucas, a forradalmi konspirátor. Egy véres múltú szervezet kiöregedő vezetőjeként arra vágyik, hogy megtalálja és betaníthassa utódját, mielőtt végleg nyugdíjba vonul, de mindenek előtt egy kis nyugalmat akar.
Könyvtárosi álcája tökéletesen unalmas hétköznapok ígéretével kecsegtette, mikor megérkezett, de mint az lenni szokott, semmi se úgy alakult, ahogy eltervezte, ráadásul sötét és ködös múltjának legelevenebb árnya nap, mint nap kísérti és kétségek közt tartja.
Mindeközben fia, Timothy fiatalos hévvel veti bele magát a cseppet sem hétköznapi szakma kitanulásába, mint lehetséges utód, csakhogy mint azt a történelem már annyiszor bebizonyította, fiatalok kezébe helyezni ekkora tudást és hatalmat nem épp a legjobb garancia egy nyugodt élethez. Főleg, ha a szóban forgó fiatal barátai buzdítására eszelős terv kidolgozásába kezd, ami megzavarhatja egész Egyetemváros és Mr Lucas életét is.
  ◊◊◊

Az Erdő legendája
A mondák és legendák lényei törékeny békében élnek az emberek mellett. Az erdőket és tisztásokat nagy hatalmú szellemek védelmezik, a tavak úrnői cserfes hableányokként jelennek meg a fáradt utazók előtt és éjjelente az istállókba dolgos koboldok surrannak be, hogy rendet tegyenek és meglepjék a gazdákat.
Míg mindenki végzi a maga dolgát, egy elveszett szarvasszellem kábultan bámulja tükörképét a patak csillámai közt. Végtelennek tűnő fáradsága reszkető félelembe csap át, mikor kitisztul a látása és ráeszmél arra, hogy valaki levágta mindkét agancsát. Segítségért indulna, de kihez fordulhatna? Ki és miért kábította el? Ember volt vagy erdei lény? Agyában vadul cikáznak a kérdések. Ő az egyetlen áldozat vagy vannak, lesznek még mások is?
Az erdő bölcs figyelmezteti, hogy nincs sok ideje. Meg kell találnia a tettest és az agancsait, mielőtt ereje végleg elhagyja és talán még egy háború kitörését is meg kell akadályoznia. Vajon ennél nagyobb szerencsétlenség nem érheti már? Vagy az, hogy egy ember talál rá, végleg megpecsételheti sorsát?
 ◊◊◊

Vámpír Dave
Dave vámpír. De Dave nem erre számított, mikor azon az éjjel bezörgetett a vár ajtaján. Dave azt hitte, a vámpírok mind jóképűek, kifinomultak, esetleg züllöttek, de még mindig jóképűek és éjszakánként pezsgőspohárból szürcsölik a vért vagy óvatlan lányokat kapnak el a sikátorokban. Dave szerint még az is belefért volna, ha időnként csillogni kezd a bőrük.
Láthatóan Dave nem tudott valami sokat a vámpírokról, de azt még álmában se gondolta volna, hogy második "apja" a legősibb vámpír nemzetség egyik egykori alapítója lesz. Az ősvámpírok pedig az éjszaka legrusnyább lényei. Szőrösek, hosszú karmaik vannak és rossz szaguk.
Dave megpróbált köztük élni, de ő egy kicsit más volt. Még nem teljesen halott, ezért fura szokásai voltak, és a többiek emiatt kiközösítették.

Dave megszökött a karmaik közül, csak azért, hogy aztán néhány még veszedelmesebb karom csapdájában találja magát.
Dave hamar megtanulja, mi az a rossz vér és, hogy jobb elkerülni, de vajon képes lesz rá, ha az a rossz vér a világ legszebb és legvadabb lányának ereiben csordogál?
 ◊◊◊

Mumus
Save your Soul & Eközben a Kuckóban crossover
(hamarosan, nyári történet)
Amikor a csillagok összekeverednek az égen, amikor a démonok unalmukban dartsoznak a pokol legsötétebb bugyraiban, valaminek, valami éteri rossznak sorsszerűen meg kell születnie, hogy később embereket ölhessen… többek között.
Timothy Winchester és Ryan Matheson, a két démonvadász nem tudhatta, hogy életük minden bizonnyal legfurcsább utazása és az egyik legbizarrabb ellenfele vár rájuk, és hitük végleg megingott az általuk elképzelt világban, mikor találkoznak a két bűbájmacskával. A négy kalandor erejüket egyesítve veti bele magát a nyomozásba, hogy elkapják a világok között cirkáló szörnyet.
◊◊◊
Látomások
Különféle zenei benyomások által életre kelt történetek gyűjteménye.
Míg a legtöbb fentebb és lentebb felsorolt cím egy mesélőhöz, avagy egy bűbáj-macskához tartozik,
addig a Látomásokat bárki "megálmodhatja". Témájuktól függően, valóságos vagy mesebeli világot mutat be, s így kerül egy-egy cicus neve alá a mű.
◊◊◊

Könyvelő
(befejezett)
30+1 napos kihívás könyvmolyok számára. Egy hónapon át minden nap egy meghatározott címszó alatt kell bemutatni egy könyvet, könyvsorozatot vagy szereplőt. Eredetileg a moly.hu oldalon hirdették meg, de lassanként begyűrűzött a bloggerre is.
◊◊◊

Egy tucat
(befejezett)
Tizenkét napos blogger kihívás, minden nap más készséget fejlesztő feladattal. Többek közt: tündérmese újragondolás a gonosz szemszögéből, köszönetnyilvánító levél írása, élménybeszámoló stb.
◊◊◊

 Nyáplic közbeszól
Az általános kategóriába tartozó bejegyzések a saját nevem alatt kerülnek ki, úgy mint a külalak megújulása, díjak, köszönetnyilvánítások és időnként érdekességek, amiket mindenféleképp, egy belső kényszernek engedelmeskedve meg kell osztanom a kuckóba tévedő vendégekkel.
◊◊◊

Szösszenetek
Ilyen címszót hiába keresel. Sem az archívumban, sem a mesélők oldalán nem fogod megtalálni, de úgy éreztem, illene róluk is szót ejteni itt. A Szösszenetek azok az önálló történetek, amik sehova máshová nem illenek be. Egyediségükről tehát nem is kell győzködjelek, a cím maga a bizonyíték. Legtöbbjük beszállókártya a különböző novellaíró versenyekre.
Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony