Obrazek 1

Obrazek 1

2016. júl. 24.

NYÁPLIC: Egy tucat - 2. nap

Alkoss egy karaktert olyan személyiségjegyekkel, akit szeretnél, de olyan külső megjelenéssel, aki iránt nem érdeklődnél! Írj egy olyan jelenetet vagy novellát, aminek ő a főszereplője!

Kis fejtörést okozott a feladat, míg sikerült eldöntenem, a karakterem íróként vagy a való életben legyen-e számomra érdektelen. Utána egy másik irányból is többször is újra kellett gondolnom a második napi utasítást, mivel egyik "hibám", hogy igen kevés figyelmet fordítok a szereplő részletes kinézetére. Aztán el kezdtem vigyorogni, mikor rájöttem, mi is a célja ennek a feladatnak.
Egy szereplőt általában a személyisége miatt kedvelünk/kedvelhetünk kevésbé. Lehet ez szándékos az író részéről vagy szándékolatlan hiányosság, mivel egysíkú, sablonkaraktert állít elő. Azon túl édes mindegy, hogy különc vagy szexi pasi/csajszi-e a szereplő megítélésének szempontjából - szerintem.

Karakter
Név: Leona Moondance
Kor: 23 év
Nem:
Külső tulajdonságok: Középmagas, nem túl formás. Haja füstös szagú a sok vasalástól. Tejfehér melír csíkok vegyülnek piszkos szőke hajába. Hosszú vízszintes vágású frufruja a szemébe lóg. Nem zavarja. Azon át nézi a világot. Szemhéjain ezüstös füst, pilláit dúsabb hatást ígérő spirállal húzza ki. Arccsontjait finom pirosítóval hangsúlyozza. Ajkai nedvesen csillognak. Fülében hosszú, egymásba fonódó csepp alakú ezüstfülbevaló. Nyakában aprószemű ezüstlánc holddal és csillaggal. Bal kezén hozzá illő karkötő és gyűrű. A mély dekoltázsú spagettipántos toppon semmitmondó életbölcsesség angolul háttérben az Eiffel toronnyal. Szűk koptatott farmer, fehér bőr öv szögletes ezüst csattal. Sötét, converse fazonú félcipő. Hátára dobott táska rockbandák és anime karakterek kitűzőivel. Visszatérő Soul Eater logós kitűző, több színben és stílusban. Felkarján vékony csík mutatja, hogy legutóbb rövid ujjú pólóban napozott. Zöld szemei a napfényhatására lassanként elszürkülnek.
Divatdarabkákat hord, de az összhang még sincs meg.

Belső tulajdonságok: Nagyon érdeklődő. Szinte minden amit lát vagy hall felkelti az érdeklődését és utána néz. Sok mindenhez hozzá tud szólni, de nem tesz úgy, mintha mindentudó lenne. Folyton pörög az agya, a keze és a szája alig tudja követni a gondolatmeneteit. Nem kedveli a határozatlan embereket, ha felette állnak, és a készséges, engedelmes tagokat, ha a csapata tagjai, aminek ő a vezetője. A logikus és egyszerű megoldások híve, de néha túlgondolja az egészet. Gyakran felejt el hétköznapi dolgokat - nem figyel oda rájuk, mert máson jár az esze -, mint a rendszeres étkezés, házimunka és hasonlók.
◊◊◊

Jelenet
Hétfő reggel. A madarak már javában skáláznak a ház előtti diófa ágai közt megbújva. Leona hatalmas ásítással köszönti őket, majd kicsoszog a fürdőszobába. Gyorsan lezuhanyzik, mert előző este erre nem volt ideje. Hajára gondosan fürdősapkát húz, hogy a párától ne kezdjen el begöndörödni. Már a tükör előtt áll, mikor megszólal az éjjeliszekrényén az ébresztő, Lindsey Striling és Peter Hollens Skyrim című száma. Egy pillanatra összeugrik a gyomra az idegességtől, de sikerül lenyelnie az érzést és ismét a tükörképére koncentrálni, hagyja, had járjon le a szám. Haját pontosan középen választja el, majd két kislányos copfba fogja össze. A szárítóról lekap egy fehér toppot, amin nagy rózsaszín betűkkel egy Keep calm-os felirat díszeleg és egy háromnegyedes világos farmert. Végül gyors, rutinos mozdulatokkal belekotor az ékszeres dobozába, hogy teljessé tegye outfitjét.
A konyhába érve előveszi a vízmelegítőt a szekrényből és nekiáll reggelijének elkészítéséhez. Néhány vékony sajtlapot és szalámit helyez a fűszervajjal megkent kenyérszeletre, majd az egész kompozíciót betolta a kenyérpirítóba. Előkeres két zöld teás filtert és egy erdei gyümölcsöset, s egy kevés hideg vízzel együtt beleteszi a tálkába. Sajnos nincs ideje kivárni, hogy a teafüvek keveréke elérje a tökéletes ízfokot, miután összekeveredett a felforralt vízzel.
Reggeli után visszasétál a szobájába és leellenőrzi, nem hagyott-e valamit ki a táskájából, majd az előszobába sétál. Néhány percig nézi magát a cipősszekrény mellett álló egész alakos tükörben, mielőtt cipőt és kabátot választana magának.
Ezzel is végez és kilép a lakásból. Már kezében a kulcs, de egyszerűen nem talál bele a zárba. Felnyúl, hogy felkapcsolja a folyosó lámpáit. Véletlen a csengőhöz nyúl, de ahelyett, hogy rémes berregés hangzana fel, a csengő Peter Hollens hangján szólal meg.

4 megjegyzés:

  1. De... ez most mi? Ne már! Tudom, hogy csak egy rövid jelenet, de mi ez a befejezés? Én még várnám, hogy mi történt ez után, hova ment? Na már! :')

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem megy ő sehova. Még fel se kelt ;)
      /Csak álmodta, hogy ilyen tökéletesen indul a napja. Az ébresztője csak az utolsó sorban szólal meg igazából...

      Törlés
    2. Oké, ez így felkelés után nem sokkal nekem nem esett le :'D

      Törlés
    3. Nyah~ élhettél volna a gyanúperrel, hogy hétfőn - tudom, elég klisés - senki se kel fel önszántából az ébresztő előtt XD

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony