Obrazek 1

Obrazek 1

2015. nov. 14.

A TEJFÖLÖSSZÁJÚ BEPOFÁTLANKODIK

Üdvözletem Kedves Olvasó!

A most következő első életjel magába foglalja a blog Felvezetését...


Csak hunyd le két szemed, és álmodd meg a varázshegyet. Azontúl a halas tavat, amiben a vén ponty dúdolgat. Partján nyújtózik az ezeréves füstpöffentő, sűrű ködöket tüsszentő. Itt bújnak meg a bundás képű hamis vándorok. Pettyesképű, Nagydumás, Vöröske, Tekergő és Nyáplic. Mind itt henyél a Lusta Macska Kuckóban. A puha párnakupacok közt kedvükre nyújtózhatnak a számukra legtökéletesebb méretűn és bársonyosságún. Egy bögre gőzölgő tejecske és némi aprósütemény köré gyűlve, és mindenki elmeséli, hogy milyen történeteket hallottak a Hét világ szerte, mióta nem találkoztak.

...az író Bemutatkozását...

 ... de előtte még Ne! Ne ráncold úgy a homlokod, még képzeletben sem és ne könyvelj el a fentebbi bevezető alapján engem is valami gyerekes szerepjátékosnak, egy macskás lánynak, aki a mondatai után idegesítő rendszerességgel oda fogja biggyeszteni a ~nyau végződést. Nem is fogok magamról egyesszám harmadik személyben megemlékezni, sem valódi macskának képzelni magamat azonosulva írói álnevemmel.
 Nem-nem... ez sokkal bonyolultabb lesz. A Kuckó minden egyes lakója ki fogja venni a részét a dologból megtestesítve egy-egy témát.
Rendben. Most, hogy ezeket gyorsan tisztáztam, talán sikerült azt is elérnem, hogy néhány - a monitor fényében csillogó szemű - olvasó itt ragadjon.
... nos, akkor ki is ez a Zsazsogó Nyáplic? 
 Tisztelettel, egy olyan palánta vagyok, aki ír. No persze, mi mást csinálnék, most is itt koptatom a klaviatúra billentyűit. Az agyam sokszor túlpörög, a gondolatok túlcsordulnak, nem győzöm újratölteni a rotringomat. Ötleteim lecsupaszított vázát egy füzetben őrzöm. Csupán ránézek a címére, és kiragadott párbeszédek tömkelege villan fel a fejemben, karakterek jelennek meg előttem, én elmosolyodom, és visszacsukom a füzetet.
Nem az inspirációból van tehát hiány, hanem abból, hogy elszánjam magam, és végigcsináljam akkor is, ha csupán saját magam előtt kell elszámolnom. Innen a név. A nyápic, aki annyi mindent szeretne mondani.

 
 ...magát a Köszöntőt, melyben végre konkrétan vázolja, hogy mi is EZ...

Ennek a blognak a felhozatala előre láthatóan olyan szerteágazó lesz, akár az angol uralkodói házak rokoni kötelékei, olyan sok rétegből, témából fog meríteni, így csak annyit tudok így elöljáróban megosztani a kíváncsi olvasóval, hogy a blog azért jött létre, hogy megmérettethessem magam. Mindig újabb és újabb utakat fogok feltérképezni, területeket meghódítani, miközben rendületlen haladok előre a sajátomon.
Saját magamnak állítok most csapdát. Jelentkeztem az Egyéves kihívásra, melynek keretein belül megfogadtam, hogy 2016 januárjától az év decemberéig minden hónapban felkerül ide egy írásom, amit a kihívásnak ajánlok.

... és néhány szót a blog elnevezéséről.
A haszontalan macska egyenesen következett a nevemből, melynek olyan macskás hangzása van. Mivel a blog több történetet fog tartalmazni, és valamely érthetetlen gondolattól vezérelve nem akartam túl hangzatos címet választani, így maradt a mesék, mint megjelölése annak, hogy a bejegyzésekben mégis mik lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony