Obrazek 1

Obrazek 1

2016. dec. 5.

FÜSTPÖFFENTŐ: Első benyomások

- Testhőmérséklet ideális, szívritmus kissé szertelen, végtagok mozgása... - A táncosok nevetve fordultak az énekes felé, aki az instrumentál alatt megpróbálta kissé feldobni a hangulatot. A víg zene és az olcsó italok megtették már hatásukat. Sok kipirult arcú fiatal ropta a parketten.
Rocco a bárpultnál ült, kiürült poharát látcsőként szeme elé emelve figyelte a kusza tömeget.
- Még egyet! Don! - intett, majd megleste az időt. - Késik...
- Ugyan, Rocco... - lépett elé a pultos, régi cimborája. Arcán a kötelező vigyor, ám hangja együttérzően csengett. Tudta, mit jelent, ha az összeköttető késik. -, talán csak még nem érezte biztonságosnak, hogy kapcsolatba lépjen veled.
Újabb vendég lépett a pulthoz, egy eléggé elázott ficsúr, azzal a rémes újdivatú frizurával a fején. Rocco megvetően horkantott, majd kiitta a poharát és ismét a vendégeket kezdte vizsgálni. De talán ez a ficsúr is lehet az összeköttető. Talán csak megjátssza itt a részeget. Egy próbát megér.
- Adjak tüzet? - fordult a srác felé, mire az rávetette homályos tekintetét, majd öklendezve lefordult a székről. A két kidobóember a hóna alá nyúlt és kivonszolták a klubból.
Nem ő az, vont vállat Rocco meg se próbálva elrejteni megkönnyebbülését, majd a táncolók felé fordult. Ki lehet az összekötő? Az az esetlen mozgású szemüveges? Vagy a meredten figyelő az asztalnál? Még ő hasonlít legjobban egy összekötőre. Olyan a kisugárzása, mintha tudna valamit.

- Szabad ez a hely?
- Persze, aranyom... - Rocco egyre idegesebb lett. Az összekötő már több, mint fél órája nem mutatkozott. A szőkeség közben kényelmesen elhelyezkedett mellette, és elkezdett kotorászni a retiküljében.
- Adjak tüzet? - fordult felé Rocco egy hamiskás mosollyal arcán. Ez az összeköttető sokkal jobban ínyére lett volna, mint az előző.
- Köszönöm, nem dohányzom - nevetett rá a lány. Elővett egy tízest, fizetett, és továbbállt.
- Nem jön - sóhajtott Rocco.
- Biztos, mostanra beszéltétek meg? 
- Természetesen! - csattant fel Rocco, s legurított a torkán egy újabb pohárkával.
Ki lehet az összeköttető? Aki a sáljával babrál? A kockás inges? Esetleg az ott, a pisze orrával?

Közeledett a záróra, már csak néhány vendég időzött a klubban. Az együttes szedelődzködni kezdett. Az énekes kimerülten rogyott le Rocco mellé.
- Van tüze?
- Adjak tüzet?
- Azt megköszönném!
- Gondolhattam volna, hogy maga az. Hamisan énekelt.

ELSŐ BENYOMÁSOK
Hosszabb kihagyás után ismét egy háromszázassal jelentkezem. Eleinte a címről mindig csak az Első benyomás címet viselő villámkritika jutott eszembe ^.^

4 megjegyzés:

  1. Szia,

    Tetszett ez a rész, izgalmas volt. Máris ugrok a következőre. :)

    Szép napot:
    Brukú

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi!

      Remélem a többi 300-as is elnyeri a tetszésedet, találsz köztük kedvencet :) Én mindnek a megírását nagyon élveztem :3 Különösen az elsőkét, ahol még lazábbak voltak a hétköznapok és volt időm akkor írni, amikor megszállt az ihlet és nem várni, míg hazaérek suli után XD

      Törlés
  2. Zsazsim,

    Eddig minden irásodat favorizálom, úgyhogy a többi sem fog csalódást okozni ;)

    Sajnos ismerős ez az idő hiány vagy kapkodás, ami sokszor elveszi az írás évezetét. :( De ezen nehézségek mellett is kitartasz valami mellett, akkor azért lehet benne örömöt lelni. Nekem már sikerül buszon is telefonba pötyögve írni. :D

    VálaszTörlés
  3. Immásom a kémes sztorikat.
    Szegény Rocco mennyit várt az összekötőre- de addig legalább ihatott egy kicsikét

    VálaszTörlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony