Obrazek 1

Obrazek 1

2017. júl. 1.

PETTYESKÉPŰ: Kiálts!

- Váltás! – Két férfi jelenik meg a hálóterem ajtajában, egyik átlépdel a szorosan egymás mellett kuporgó menekülteken, majd egyszerűen belerúg Sashi társába. A nő éleset sikkantva ébred. Mielőtt az őr megismételhetné ezt, felkeltem Sashit. Átveszik a fegyvereket és kibotorkálnak a falra.
Érzem, valaki figyel, majd Sashi megüresedett helyére lefekszik a rugdosós.
- Átkozott hideg van kint – morgolódik, majd megragadja a karom és egyszerűen magára ránt. – Melegíts fel!
Örülök, hogy Sashi már nincs itt. Az én törékeny, nagyszájú Sashim még bajt csinálna. Lecsökkentem a személyiség modul aktivitását, majd néhány fokot emelek a testhőmérsékletemen. Végül is ez a férfi az előző hat órában minket védett.
Mire Sashi visszatér, már kivonszoltam magam a napfényre. Épp feltöltöm a létfontosságú rendszereim energiatartalékait. A mesterséges csillag, amivel megvilágítják ezt a helyet, nem a legideálisabb számomra.
- Vitti, mit művelsz? – Azt hiszem, elhagytam az egyik karom. De kinek van ereje lemászni a tetőről csak emiatt?
- Felhoznád? – kiáltok le, mire az én szakadt ruhás amazonom egy lendülettel felugrik mellém.
- Vitti, figyelj, sajnálom. Csak reggel hallottam. Kirkleenek nem volt hozzá joga, hogy elégesse az összegyűjtött posztereidet.
- Hideg volt – vonok vállat. - Sashi, megígérsz nekem valamit? A mai etetésen... ne menj az üvegfal közelébe!
Nem érti, de bólint. Én összeszerelem magam.
Cyrano lent egy szerkezetet nyom a kezembe. Kihangosító, mondja. Míg a látogatókat lefoglalja az etetés, én a hatalmas üvegfalhoz megyek. Érzem a levegőben a visszafojtott várakozást. Minden ember titkon engem les, míg várják az élelmet.
A fal úgy harminc emelet magas, és hat utca széles. Mögötte hatalmas, négy-ötfejű lények állnak és néznek minket, akár egy állatkertben.
Cyrano egyszer csak felüvölt.
- Kiálts!
Én kiáltok. A kihangosítót a számhoz emelve a halálos frekvenciára állítom. Sashira gondolok és arra, hogy minden az én hibám. Aztán a testem felrobban és remélem, a sebesen széthulló darabjaim valamelyike megrepeszti az üveget.

KIÁLTS!
Aki szemfüles, felfedezheti, hogy Vitti és Sashi neve már felbukkant valahol korábban.  Pettyesképű új szintre lépett?

2 megjegyzés:

  1. ÚÚh, annyira örülök a visszatérésednek! És milyen erős kezdés ez a nyárra! Szinte beleborzongtam az olvasásába! Úgy látom, nem csak nekem van ilyen beteg elmém, hogy ennyire megrázzam az olvasót (már ha történt velem egyáltalán ilyen). :'D
    Apropó, a nevek valóban ismerősen csengtek (igaz, csak halovány emlékképeim vannak, de attól azok még vannak!)!

    Mivel végre nekem is több a szabadidőm (mivel nyári meló még nem jött össze egyelőre), számíthatsz rám, mint lelkes olvasódra! :D

    Jolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sci-fi egyre jobban magával ragad :3 Ezek az erősségeim, szerintem az ütős szösszenetek a legjobbak! Lehetnek az Eszméletből ;)

      Köszönöm :) Te is rám :D Bár a Stinger mindig olyan magával ragadó, hogy ha bírom akaraterővel, akkor "maratonozás" lesz belőle :D

      üdv, Zsazsi :3

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony