Obrazek 1

Obrazek 1

2017. júl. 27.

PETTYESKÉPŰ: Homokóra

Fekete égbolt alatt, fekete mezők közt állt egy fekete kastély. Fekete ablakait fekete függönyök szegélyezték, fekete ajtók, fekete kilinccsel, fekete folyosók, fekete szőnyeggel. Fekete szélkakas állt a fekete torony tetején. Fekete szél suhogott, ami fekete lombokat tépázott.
Egy fekete alak, kaszával a kezében sétált a fekete úton lefelé. Fekete házak közt haladt, fekete kutyák követték, fekete kenyeret dobott nekik. Fekete madarak csipegették a fekete morzsákat. Fekete neszek.
Egy fekete kocsi közelített, fekete koporsó zötyögött a csomagtérben. Fekete tekintetek találkoztak, feketén bólintottak, majd a fekete, kaszás alak félreállt az útból.
Fekete házhoz lépett a fekete kaszás, fekete ajtón zörgetett, fekete volt, aki azon kilépett. Végigjárták ketten a fekete falut és még több fekete alakot hívtak magukkal. Fekete kaszákkal feketén vonultak a mezőkre. Fekete fűszálak lengedeztek a feketeségben.
Aztán fényleni kezdett a határ, előbb minden vörössé vált, majd a napszámos legények megkezdték a kaszálást.
Egy, csak egyvalaki maradt fekete a fényben. Egy csak egy kasza maradt a hajnalban érintetlen.
- Lassan neked is indulnod kéne – hangzott fel egy sötét hang. A fekete alak elfordult a fekete kastély ablakától és a homokórára nézett.
- Te már csak tudod, igaz?
- Nem akarlak siettetni – felelt a homokóra.
- Mi is az idő? – mordult fel patetikus hangnemben a fekete alak.
- Azért ennél gyorsabbnak kell lenned.
Az alak vállai csüggedten megereszkedtek, majd magához vette az órát és a kaszáját, és kisétált a kertjébe. Letekerte az óra fedelét és néhány szemet a földbe szórt, majd megöntözte őket. Kicsivel odébb több tíz apró homokóra dugta már ki a fejét a földből. Mindegyik tetején egy leheletvékony arany fűszál lengedezett. Végigsétált két ágyás között, majd fogta a kaszát és egy suhintással levágott néhányat az arany fűszálak közül. Azok homokórái erre feketén elporladtak.
- Így ni, mára ennyi kertészkedés elég is – mondta a halál és nagyot nyújtózkodva kiropogtatta a csigolyáit.

HOMOKÓRA

3 megjegyzés:

  1. Még a történet elején tartva: fekete neszek, omg szeretem a szinesztéziákat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tényleg, észre se vettem, csak a fekete lüktetésére figyeltem :D

      Törlés
    2. Olyan profi vagy hogy már magától jön :D

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony