Obrazek 1

Obrazek 1

2017. júl. 13.

NYÁPLIC: Sorozat tag 4 - Westworld

Valóban feltámad a Vadnyugat?
2016-os, szóval az egyik legfrissebb a bejegyzéssorozatban szereplők közül. Eddig az első évad ment le, ami 10 részes volt.
A történet egyszerre western, sci-fi és akciófilm. A Feltámad a vadnyugat c film remakeje, amit akarva, akaratlanul remekül beleszőttek a készítők, mármint azt, hogy sokan ismerni fogják a filmet, esetleg megnézik a sorozat miatt. Én előbbi kategóriába tartoztam és mondhatom, a film annyira nem tetszett, de az első részben csavartak is rajta egyet megmutatva, hogy ez nem épp egy sima remake lesz.
Szóval a sztori egy a legmodernebb technikákat alkalmazó western kalandparkban játszódik, ahol a megszólalásig élethű robotok rengeteg kalandot kínálnak az odalátogató embereknek. Aztán valami elcsesződik... akarom mondani, elkezdődik...
!A sorozat kapott egy +18-as besorolást, ami jó is ott. Vannak benne kegyetlen jelenetek, meztelenkedés (a robotok pucérak, mikor ellenőrzik őket) és némi vér is, és nagyon látványos jelenetek és egyesek szerint kiszámítható, de azért mégiscsak meglepő fordulatok !

Akkor most nézzük a kérdéseket ↓↓↓

Ki mutatta neked a sorozatot?
A Célszemély befejezése után rákerestem Jonathan Nolan legújabb rendezésére, ami akkor tartott a negyedik résznél feliratosan.

Mióta szereted?
2016 óta, nagyjából midpremier óta (tuti nem volt neki, de a 4/10 majdnem mid, szóval...)

Ki a kedvenc férfi szereplőd?
Kicsikét romantikus vagyok, ezért Teddyt mondanám. Olyan kis aranyos és elveszett volt később a nagy hatalmi játszmák közt. Persze ő nem sok mindenről tehetett. Amikor aztán a már fentebb említett csavarral kiderül, hogy ki is ő, hát én akkor ott dobtam egy hátast. Aztán a későbbi részekben lehetett sajnálni eleget, meg drukkolni neki.
Teddy Flood

Ki a kedvenc női szereplőd?
Maeve. Egyértelműen. Nagyon vagány nő, az ő jeleneteit, történetszálát kedveltem a legjobban. A kis "boncmesterrel" folytatott beszélgetéseik és a sétája, na azok miatt tényleg nagyon hamar meg lehetett kedvelni. Dolores csak összekötő volt, de Maeve, na ő tényleg sok mindent tett. Teddy mellett ő volt a másik szereplő, akiért nagyon sokat szurkoltam, hogy ép bőrrel és elmével túlélje az egészet.
Maeve Millay

Melyik a kedvenc párosod?
Kivételesen nincs igazán nagy kedvencem. Hiába kutatok, a párosok egyik tagja nálam mindig hibázott valahol.

Ki a legviccesebb szereplő?
Nem tudom, miért, de nekem "legviccesebbként" Felix maradt meg. Pedig nem is vicces. Dunsztom sincs, miért. Tény, ez a sorozat is annyiban inkább az ITF-re hasonlít, hogy nincsen benne számottevő vicces jelenet/karakter.

Ki a legidegesítőbb szereplő?
Na ebből azért vol már egy pár. Például az a beképzelt forgatókönyvíró. Azt hitte, körülötte forog a világ és ő irányítja. Hah, jó vicc! Aztán ott volt William is, akinek a szála annyira nem érdekelt, hogy mindig úgy néztem, csak történjen valami vele. Nyírják ki, kattanjon be, unja meg, csak inkább a többieket mutassák.
William, háttérben békésen álldogáló lovak. Igen, azok ott robotlovak!


Melyik szereplőnek lennél a barátja?
Maeve biztos jó sok dologról kiokítana és Teddyvel is szívesen kilovagolnék egyszer-egyszer cowboyosat játszani. Megtaníthatna western stílusban lovagolni, meg lőni.

Melyik férfi/női szereplővel házasodnál össze?
Azért ilyen nem akadna. Barátkozás még oké, de más nem.

Ki a legkevésbé kedvelt szereplő?
Ed Harris nagyot alakított. A karaktere olyan alávaló volt, hogy lehetett őt igazán, szívből utálni. Nélküle a sorozat nagyon lapos lett volna, de ő és Anthony Hopkins igazán jót alakítottak.
Most komolyan, egy ilyen arc láttán kinek nem lesznek rémálmai?
Vagy egy ilyennél?

 
Mi a kedvenc idézeted/jeleneted a sorozatból?
Közhelyesnek tűnhet a sorozat ismeretében, de...
"Szilaj gyönyörnek vége is szilaj."
és igen, az intróját egyszerűen imádtam minden egyes rész elején.


ELŐZŐ RÉSZ: Célszemély
KÖVETKEZŐ RÉSZ: Lost in Austen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony