Obrazek 1

Obrazek 1

2017. júl. 25.

NYÁPLIC: Sorozat tag 6 - Csengetett, Mylord?


Köszöntünk a Meldrum házban!
 Régebbi darab, mindössze 26 részes, de határozottan újranézős azoknak, akik szeretik az angol vígjátékokat.
Az arisztokrata Melrdum család rezidenciáját ismerheti meg benne közelebbről a néző, miután Alf Stokes és lánya Ivy megérkezik, hogy az alkalmazottak sorát bővítsék. Itt mindenkinek megvan a maga is furcsasága, szavajárása, rengeteg vicces szituációt idézve elő. Kezdve a bogaras Lady Levanderrel, az ügyetlen Ivyval, a minden hájjal megkent Stokeson át a cselédlányokra specializálódott, munkakerülő Teddy-ig.
!Mindenkinek ajánlom, aki egy kis könnyed angol humorra vágyik, felejthetetlen karakterszínészek társaságában. Nagy előnye, hogy az első egy-két rész megnézése után már bárhol, bármikor be lehet csatlakozni a sorozatba!

 Akkor most nézzük a kérdéseket ↓↓↓

 
Ki mutatta neked a sorozatot?
A család. Én már úgy csöppentem bele az egészbe, hogy a család már épp hatodjára nézte végig. Láttam DVD-ről is, és a tv is sokat ismétli.

Mióta szereted?
Egész kicsi korom óta, mióta értem az angol humort. Először volt a Hallo! Hallo! után jött a You rang, aztán már bemertek dobni a mély vízbe és engedtek Monty Pythont nézni.

Ki a kedvenc férfi szereplőd?
Teddy és James. Egyszerűen nem tudok dönteni közöttük. Egyik a lököttsége miatt, másik a megingathatatlan precizitása és becsületessége miatt.
Teddy folyton sündörög, aztán meg próbálja kihúzni magát a munka alól. Áh, kedvenc részeim, mikor felkeresték a gumigyárat.
Jamest sokszor megsajnáltam, mikor Stokes valahogy megint kiszúrt vele, meg ahogy Ivyt kezelte, de azért akkor szerettem meg legjobban, mikor annak az undok Poppynak a bálon leöntötte vörösborral a ruháját. Háh, megérdemelte! Mégis szorult beléd valami kis hajlamosság a csínyre, James!
James Twelvetrees
Teddy



Ki a kedvenc női szereplőd?
Ivy és Cissy. Hát lehet ezt a lányt nem szeretni? Annyira esetlen, annyira bénácska és annyira nem illik a cselédlány szerepre, de azért nagyon aranyos is, ahogy próbálja kivágni magát. Meg ahogy lehordja az apját, ha rájön, mit tervez éppen.
Ivy
Cissy pedig egyszerűen csak modern, férfias ruhákban jár, megfontolt, sokszor ő tűnik a legtalpraesettebbnek, aki nélkül ez a ház már rég összeomlott volna. Jól látja családja hibáit és próbál erre rámutatni.
Cissy


Melyik a kedvenc párosod?
James és Stokes. Tűz és Jég. Éjjel és Nappal. Nagyon "jól" kijönnek egymással. Imádom a közös jeleneteiket. Azért időnként James is felemeli a hangját, de tény, Stokes sokkal többet zsebelt be, mint a "párja". Örök tüske Jamesben, hogy neki járt volna a komornyiki állás, amit Stokes szó szerint az orra elől orozott el.

Ki a legviccesebb szereplő?
Ivy. Nem sokat lehet ezt ragozni már. Ő az és kész. Ez az első pillanattól kezdve látható.

Ki a legidegesítőbb szereplő?
Poppy. Elkényeztetett dög! Nem igazán lehet megkedvelni, nekem legalábbis nem sikerült. Azért jó, hogy nem egyszer tudtam rajta kárörvendően nevetni.
Undok Poppy


Melyik szereplőnek lennél a barátja?
Ivy, mert minden bénázása és ostobasága ellenére igyekszik jó lány lenni és szerintem tudnánk mi jól szórakozni együtt.

Melyik férfi/női szereplővel házasodnál össze?
Nehéz kérdés. Ilyen szempontból egyikük sincs versenyben. (Most tűnt fel, hogy tisztára feleslegesen van ott az a "/női" rész. Nem hiszem, hogy nővel fontolgatnék ilyet, még ha valahol ő is lesz a legnormálisabb szereplő. Maradok a szingliségnél és/vagy a férfiaknál.)
De ki tudja, egy ilyen éjszaka után mi történik?

Ki a legkevésbé kedvelt szereplő?
Lady Agátát. Persze viccesek voltak a Lord Meldrummal közös részek, de akkor se volt szimpi az a nő.

Mi a kedvenc idézeted/jeleneted a sorozatból?
"Nem szól szám, nem fáj fejem."
 

ELŐZŐ RÉSZ: Lost in Austen
KÖVETKEZŐ RÉSZ: Forever

4 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Nekem a Mylord az egyik kedvenc sorozatom.
    Nagyon tetszettek a válaszaid, jó volt egy másik rajongó véleményét olvasni a sorozatról :)
    (Én mondjuk abszolút odavagyok Lady Levért, na meg Lady Mabelért :D)
    Szívesen ömlengenék még itt, de hová vezetne ez?
    Üdv: Kriszti :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yoh! :)

      Áh, a Lady és a papagája, és a Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára... Mabel. Sajnos a kérdések szűkös terjedelme miatt nem kerülhettek be, de azért egy kis Lavender jutott :)
      Sok-sok nosztalgiázáshoz és a sorozat újranézéséhez vezetne, szerintem ;)

      üdv, Zsazsi :3

      Törlés
  2. Az idézettel, és néhány válasszal teljes mértékben egyezik a véleményünk! Viszont sajnálom, hogy Mable-t kihagytam, szerintem ő is mehetne a vicces kategóriába! Egyszerűen imádom a karakterét:D Az biztos, hogy ez az egyik legjobb sorozat, és sokaknak kellene látniuk! :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet ehhez a sorozathoz mást idézni? :3
      Nem is tudom... Mabel nálam Henry mellett van a harmadik helyen az alagsori rangsorban. Mindkettejüknek sok visszatérő jelenete van. Mabel a torkos, Henryé pedig a tockos XD

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony