Obrazek 1

Obrazek 1

2016. okt. 3.

NYÁPLIC: Zombiapokalipszis book tag


A szabályok:
- Választani kell 5 könyvet.
- A címüket felírni fecnikre, majd belerakni egy olyan valamibe, ahonnan ki lehet húzni, melyik kérdéshez melyik könyv tartozik.
- A kihúzott könyvet véletlenszerűen fel kell csapni valahol és azzal a névvel kell válaszolni a kérdésre.
- A második kérdésre ugyanabból a könyvből kell válaszolni, mint az előzőre, ugyanezzel a módszerrel.

Előzmények: Zokni véletlen nyitva felejtette az átjárót, amin át a Kuckó világába érkezett. Az átjárót a zombiland-i iskola szertárában nyitotta meg, és a túlbuzgó takarítónő felfedezte, mikor betért egy felmosórongyért, mert valahol elhagyta a skalpját. A kíváncsi zombik elözönlötték az erdőt, és megindultak a Kuckó felé, hogy kinevezzék a meghódítandó világ Zombimesteri Hivatalává.
Ám nem számoltak azzal - mivel legtöbbjüknek túl kevés működő agysejtje van a számoláshoz -, bűbájmacskák és a Kuckó vendégszereplői hősiesen ki fognak tartani a végsőkig.

Nézzük, hogy alakulna a történet, ha...

... Pettyesképű toborozna*:
1. Jessica Day George: Éjféli bál
2. Eleanor Jones: Lány a múltból
3. Anna Dale: Boszorkányoknak suttogó
4. On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
5. Alex Flinn: Beasty - A szörnyszívű

1. Az első ember, aki meghal. Rózsa
Aki megölte, pillanatokkal később tizenkét szeletbe vágva találja magát, tizenegy penge által. A hercegnő különítmény azonban Rózsa halálával vezető nélkül marad. Galen meg... nos... ő köt mindenkinek egy pár fekete gyászzoknit, majd elfoglalja helyét a különítmény élén.

2. A személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől. Rózsa
Szóval én leszek miszlikbe aprítva, ha jól látom...


3. Az első ember, aki zombivá változik. Tilly
Szegény főszereplőkre rájár a rút, és ha Tilly zombivá változik.

4. Az első ember, aki téged gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől. Thomas kisasszony
Undok egy nőszemély volt világéletében. Pfúj! Megkeseredett vénkisasszony, de nem! Nem adom meg neki azt az örömöt, inkább halok meg a tizenegy nővér bosszújától, minthogy ő elgáncsolhasson.

5. A csapat idiótája. Kósza
Nah, ha ő a legidiótább a csapatban, akkor a zombiknak semmi esélyük... de azért... Kósza, mint idióta, ezt nem tudom elképzelni, hacsak nem bolondult bele abba, hogy folyton Mia Anne-ért aggódott.

6. A csapat agya. Amon
Ellene semmi kifogásom.

7. A csapat orvosa. Patsy Bogbean
Megfelel a pozícióra már, ha az ember úgy képzeli el a fájdalomcsillapítást, hogy virágcseréppé változtatják. Végül is egy virágcserép nem érez fájdalmat, nem igaz?

8. A csapat fegyverszakértője. Dankel és Fleck
Nos, ők inkább harcosként szerepelnének jól. Lerágnák vagy szétcincálnák a zombikat. Mármint patkányként. Ahol kinyitottam a könyvet, ők még javában elvarázsolt patkányok voltak.
Ha azt vesszük, hogy az első öntudattal rendelkező szereplő, akkor viszont Joe az emberünk. Joe talpraesett, okos srác. A boszorkánymizériát is milyen jól megértette, akkor egy kis csihi-puhi fegyverforgatás sem okozhat neki problémát.

9. A harcos. Sloane
Csak fel kell húzni valamivel. Mondjuk mutatni neki két zombit, akik egymás mellett vánszorognak és egyik feketét, másik törtfehért! visel - megfelelő eloszlású, száradt vérpacával. Az biztos, hogy pillanatokkal később az egyik már nem mozdul többet.Az összhatás mindenek felett!

10. A csapatkapitány. Will
Ez a vak vezet világtalant tipikus esete. Remélem, Will mindenben Amonra fog hallgatni, mikor kiadja a parancsokat és a biztonság kedvéért beszereznek neki egy betanított labradolt vagy goldie-t.
◊◊◊

...  Nyáplic toborozna*:
1. M. C. Beaton: Miss Pym és a menekülő menyasszony
2. Terry Pratchett: A Kaszás
3. Georgette Heyer: Francia négyes
4. Rejtő Jenő (P. Howard): Előretolt helyőrség
5. Diana Wynne Jones: A vándorló palota

1. Az első ember, aki meghal. Hannah Pym
Hogy a világ legpraktikusabb, legracionálisabb vénkisasszonya halna meg elsőre? Még ilyet! Egyetlen magyarázata lehet ennek. Két szerelmest próbált éppen összeboronálni és nem figyelt a saját épségére vagy Sír George Clarence bajban volt és meg kellett mentenie valakinek.

2. A személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől. Mrs. Seaton
Lehet, nem érdemelte meg, de az életösztön nagyon erős. Mindegy, Mr. Fletchernek hibásan működik az életösztöne, ő majd megmenti, mielőtt elkapnák a zombik.

3. Az első ember, aki zombivá változik. Ajtó Vili (A HALÁL álneve)
Szóval ez az emberdolog nem olyan jó álcának. Könnyen rászállhatnak a zombik. Na de egy csontvázat zombivá lehet változtatni egyáltalán? Zombivá válhat a HALÁL? Állítsuk meg egy kicsit az időt és filozofálgassunk el egy antropomorf megtestesülés zombivá való változásának létjogosultságán. Egy szemernyi sincs! Háh! Ilyen, zombi biztos tagok kellenek egy igazi túlélő csapatba.

4. Az első ember, aki téged gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől.  Zicher
Nem ismerem annyira. Feltaláló, mégpedig az elszántabbik fajtából, aki mindenáron a társadalom segítségére akar lenni hatékonyabbnál-hatékonyabb szerkezetei által. Egy olyan világban, mint a Korong, ha valaki nyelvbotlás nélkül kiejti a fizika vagy a mechanika szavakat, már furcsán néznek rá az emberek, szóval ki lehet jelenteni, hogy nincs ki mind a négy fogaskereke. Bár talán azt gondolta, ő nagyobb hasznára tud lenni a közösségnek, mint én?
5. A csapat idiótája. Mis Plymstock
Ilyen névvel nem lenne nehéz! Egy bolond felesége akar lenni (Lord Dolphintonnal valami nem stimmel nyaktól felfelé), no de ő is bolond lenne? Ahhoz túl gyakorlatias. Lord Dolphinton pedig ártalmatlan félnótás, nem terjeszti a kórt.

6. A csapat agya. Mr. Standen
Hm... Freddynek van agya, csak ritkán használja értelmes dolgokra, mint mondjuk a gondolkodás. Annyi bizonyos, a csapat ruházata kifogástalan lesz még a legújabb párizsi divat szerint is, és ha egy zombi szembekerülne vele, mielőtt hagyná magát felfalni, még megtanítaná a kés és villa használatára, esetleg még a szalvétáéra is. (Micsoda veszteség ő a Zombiland-i iskolának! Remek tanár válhatott volna belőle.)

7. A csapat orvosa. Galamb
Ő maga mindent túlél. Hogy a keze alá kerülő sebesültek is, az már más kérdés. Mindenesetre, ő azért meg fogja telni, ami kitelik tőle.

8. A csapat fegyverszakértője. Minkusz doktor
Ezek összebeszéltek! Az idegenlégiós katona és az orvos. Itt az alkalom - gondolhatták - általános zűrzavar, cseréljünk helyet, hátha kiderül, hogy pályát tévesztettünk.

9. A harcos. Sophie Hatter
Addig fog hadonászni a botjával, míg agyon nem üti az összeset, közben szitkokkal és varázslatokkal dobálódzna.

10. A csapatkapitán. Mari
Egy óvodásnak is lehetnek jó ötletei, nem? ... talán. Esetleg, ha megembereli magát és abbahagyja a hüvelykujjának szopogatását, hogy értsék is az emberei a parancsokat.
 
... Füstpöffentő toborozna*:
1. Zane Grey: A vadnyugat úttörői
2. Charlotte Brontë: Villette
3. Shannon Hale: Austenland - Vakáció Mr. Darcyval
4. Jane Austen Meggyőző érvek
5. Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

1. Az első ember, aki meghal. Wayne Cameron
Kár érte, igazán rendes fickó volt. Nem hiszem, hogy sokan ismerték volna a nevét a póznaállító vállalat emberein és egynéhány bordélybeli lányon kívül, de akkor is kár érte.

2. A személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől. Barnes
Mellékszereplő. Nincs igazán számottevő szerepe, főleg, mióta megépült a telefonvonal, és még munkanélkülivé is vált.

3. Az első ember, aki zombivá változik. Ginevra Fanshawe
Komolytalan növendék Miss Lucy Swannak. Rettegjenek a jóképű férfiak. Ginevra csak rájuk fog vadászni!

4. Az első ember, aki téged gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől.  Madame
Ki is nézem belőle. Vén trotty! Önző dög! Emanuel úr úgysem lesz a tiéd, szóval ne is álmodozz! Ellenben rettegjetek gazdag férfiak, mert ez a nő emberként és zombiként is titeket fog üldözni!

5. A csapat idiótája. Jane
Nahát, nahát! Ki hitte volna ezt a Darcy rajongó New York-iról? Kicsit ostobácska, de semmiképp nem idióta.

6. A csapat agya. Miss Charming
Elvesztünk! Ennek a nőnek csak a pénztárcája nagy és a mellei... még a hetero és a homo pasikat se tudja megkülönböztetni egymástól -.-

7. A csapat orvosa. Anna Elliot
Repülősó... talán némi borogatás, nem hiszem, hogy ennél többet értene hozzá. Talán még az érvágást s a piócázást ismeri.

8. A csapat fegyverszakértője. Wentworth kapitány
Néha megéri egy katonákkal telepakolt történetet is beválogatni. Meg fogja állni a helyét.

9. A harcos. St. Clair
Abban az esetben, ha nem kell magasra felmászni és nem precíz vívó mozdulatokat várnak el tőle, talán életben is marad. Nem... ezt így nem merném kijelenteni.

10. A csapatkapitán. Anna (Öt oldalnyi St. Clair-es áradozás után végre találtam egy másik nevet is...)
... bár nem tudom, merjek-e örülni neki. Azért, ha ott van mellette St. Clair és él és ott van mellette St. Clair, akkor talán némi segítséggel sikerül elvezetnie a csapatot. Hacsak Miss Charming ki nem szorítja belőle a szuszt is az első, üdvözlő ölelésnél.
◊◊◊

... Tekergő toborozna*:
1. On Sai: Calderon avagy hullajelölt kerestetik (Calderon)
2. Kerstin Gier: Rubinvörös (Időtlen szerelem)
3. Tonya Hurley: Szellemlány (Szellemlány)
4. Terry Pratchett: Vadkanapó (Korongvilág)
5. Diana Wynne Jones: A trónörökös (Varázsvilágok)
 
1. Az első ember, aki meghal. Calderon
Irtják ezek a zombik rendesen a főszereplőket. 

2. A személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől. Elena grófné
A Sors(oló) azt gondolta, menjen csak a fia után, mi?

3. Az első ember, aki zombivá változik. Madame Rossini
Látom is magam előtt... utolsó hörgő, olasz akcentusától érthetetlen szavaival a harisnyákat és kalapokat fog emlegetni. Ártalmatlan zombi lesz belőle, amennyiben  szerencsénk van és épp egy múltidéző abroncsos szoknyát visel. Egyszer felborul vele, többé fel sem fog tudni állni.

4. Az első ember, aki téged gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől.  Gwendolyn
Ezt azért nem néztem volna ki belőle, hiába időutazó. Rubin ide vagy oda, nincs mentsége. Talán Gideon előtűnik az utolsó pillanatban, hogy megmentsen vagy én is agyakat fogok vacsorázni, jobb esetben teát szürcsölni James és Xemerius társaságában.
5. A csapat idiótája. Charlotte Usher
Hááát... kicsit zakkant a csaj, de nem idióta. Hm... esetleg szellemes még lehet... bár nincs szelleme, mert ő maga a szellem... hahaha... ha...
Egyébként is, lehet valaki a csapat tagja, akit csak egy ember, Scarlet lát? Ok. Leesett. Charlotte megint megszállta Scarlet testét. Erről Damen is tud?

6. A csapat agya. Agy professzor
Had áruljak el egy dolgot, mielőtt bárki is fellélegezne. Az ő neve nem azért Agy, mert olyan okos lenne, hanem... szóval, mert hiányzik a fél koponyája.

7. A csapat orvosa. Epegörcs
Mert ki más lehetne az orvos, mint a másnaposság ó,istenemje? Csak aztán ne remegjen a keze, miközben a szikét tartja és ne hányja le a sebesültet.

8. A csapat fegyverszakértője. Rettentheő
Öhm... egy varázslóra bízni ezt a feladatot, aki bizonyos értelemben - szánt szándékkal - egy kisgyerek értelmi szintjén mozog, nem biztos, hogy a legjobb életbiztosításnak.
9. A harcos. Stan
Jepp, megint egy szellem. Pontosabban egy szellem zsoké, aki imádja a kentaurokat, nem mellesleg volt promág és Rupert mentora. És, ha már szóba került Rupert, Stan Ruperthez van kötve, nem képes néhány méternél messzebbre távolodni tőle, szóval vehetjük, hogy nem is Stan a harcos, hanem Rupert. Egy programozó, ha nem is sokkal jobb, de legalább van fizikai teste és fegyvert tud ragadni, ha kell. Könnyűszerrel átsétál világok közt és összefonja az életfonalakat. Kérdés, a zombiknak van-e még életfonaluk.

10. A csapatkapitán. Maree
Talpraesett lány, aki még azt is túlélte, hogy kettéhasították és rajta keresztül lépett át néhány kontár egy másik világba (Rupert ezt sokkal kevesebb áldozattal és elegánsabban is meg tudta volna csinálni.) Jól kezeli a váratlan helyzeteket és mindent megtenne embereiért. Remek lenne vezetőnek.
◊◊◊

... Vöröske toborozna*:
1. Stephanie Meyer: Burok
2. Isaac Marion: Eleven testek
3. Emma  Raven: Az alkony lovai
4. Susan Ee: Angelfall - Angyalok bukása
5. Agatha Cristie: Macska a galambok közt

1. Az első ember, aki meghal. Ian
Miért? Miért a jó fiúk halnak meg legelőször? És akkor már R.I.P. Vándor.

2. A személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől. Jared
Mert, mert.. Azért, mert... csak Melaninak ne szóljon erről senki!

3. Az első ember, aki zombivá változik. R
Szóval így kezdődött a történet.

4. Az első ember, aki téged gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől.  Perry
Nem úgy volt, hogy R megeszi az agyát? R, téged szólítalak! Csoszogj kicsit gyorsabban és állj bosszút értem!
5. A csapat idiótája. Ryan 
Ha ez a szerepe szívni fogja a fogát, de eljátssza.
6. A csapat agya. Mr Vazquez
Szervezni azt tud, de túlságosan lekötné a hátasok kimenekítése. Egy lovas kaszkadőr mihez kezdene zombi lovakkal? Talán, ha lassított felvétel lenne...

7. A csapat orvosa. Penryn
A világvége nyilván megedzette őt. Rafi sebesülését is milyen jól ellátta a helyzethez képest. Jó, egy szárnyat nem tudna visszavarrni, de senki se fog meghalni a karjai közt.

8. A csapat fegyverszakértője. Beliel
Tud harcolni, van kardja, ért hozzá és talán mellénk áll, ha közös az ellenség. (Amúgy kinek jutott eszébe meghívni?)

9. A harcos. Eileen Rich
Nem hiszem, hogy egy szétszórt földrajz-angol tanár lenne a legjobb választás erre a helyre. Ő egy angol, és nem Jeanne D'Arc!

10. A csapatkapitán. Miss Bulstrode
Egy iskolányi tinédzser lányt kézben tudott tartani éveken át és megőrizte hidegvérét a gyilkosságok alatt is. Ilyen vezetőre van szüksége egy csapatnak. Talán még Miss Rich fejével is tudna beszélni, rávenné a koncentrálásra és a fegyelemre.
◊◊◊

... Zsazsi toborozna*:
1. A munkavadász Zokni-manó kalandjai
2. Az erdő legendája
3. Minőségi forradalmak
4. Hangtörténetek
5. Lélekvasút

1. Az első ember, aki meghal. Ünög
Azt hiszem, ezt sem Harmadik, avagy Pálinkás Oszkár Ödön, sem újdonsült menyasszonya nem bánná annyira.

2. A személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől. Robot
Neki amúgy se lesz semmi baja. Műanyagból van. Igaz, mikor merül az eleme, akkor olyan hangokat ad ki, mintha már zombi lenne.

3. Az első ember, aki zombivá változik. Voriki
Neee! Úgy szerettem őt azzal a vicces kis kecskeszakállával együtt. Remek harcos volt és kitűnő, lelkiismeretes mentor.

4. Az első ember, aki téged gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől.  Gordon
Pedig őt másnak gondoltam. Kivételnek, de úgy tűnik, ő is csak emberből van s az emberek csak magukra tudnak gondolni.
5. A csapat idiótája. Charlotte Lee
Kíváncsi vagyok arra a gyengeelméjűre, aki le meri idiótázni Charlotte-ot. Nem jósolok neki sok időt.

6. A csapat agya. Leo
Megfelel a pozícióra, bár, hogy miért, azt nem tudnám spoiler mentesen elárulni. Nemsoká kiderül.

7. A csapat orvosa. Kleopátra
A mérgekhez elég jól ért, talán az ellenszerüket is ismeri, de nem hiszem, hogy hozzá érne akár egy sebesülthöz is, hanem a felcsereknek parancsolgatna.

8. A csapat fegyverszakértője. Fekete Fene
Beszólogatni azt tud, de amilyen ütődött társaság veszi körül állandóan, kétlem, hogy meg tudná különböztetni a fegyver két végét.
 
9. A harcos. Jakab
Aki egyszer a maffiának dolgozott, arra így vagy úgy, de ragadt egy kevés a fegyverekből is. Nem hiába rendezik azokat a véres leszámolásokat és egyéb láb alól eltevő akciókat.

10. A csapatkapitán. Főnök (Vegyük úgy, hogy ez a neve)
Annyi bizonyos, jobban passzol erre helyre, mint anno Agy professzor a másikba. Kis nosztalgia, végre ismét kardot ránthat és harcolhat.

10+1. Kiket hívsz ki?
A szokásosat...  Kihívottam ezúttal is Peetagey Smile. Remélem, neked is vicces párosok fognak kijönni :3

*Pettyesképű egykötetes misztikus, fantasztikus regényszereplők közül válogatott, Tekergő sorozatszereplők közül, Vöröske komorabb témájú könyvek és krimik közül, Füstpöffentő jobbára romantikus hősök és hősnők közül, Nyáplic az abszolút és örök kedvencek közül. Nagydumást nem hagyták szóhoz jutni. Bónuszként én - Zsazsi - a saját történeteim közül sorsoltam.

5 megjegyzés:

  1. Viccesek voltak azok, amiket már olvastam és örömmel töltöm ki ezt a kihívást is! :3

    Ui.: Na ki kezdte el ma a Rubinvöröst? :3 |Az más kérdés, hogy az Üvegtrón 3 helyett :')|

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem a rendelkezésre álló könyvek közül ismertebbeket is választani :)

      /Na ki? Már előre látom, jó kis csevegés lesz ebből. Ki hol miért utálja/szereti Gideont, hol érez anomáliát az idősíkban, mik a legjobb jelenetek stb. :D

      Törlés
    2. Még nagyon az elején vagyok, mert csak délután tudtam olvasni buszon, de majd írok! :3

      Törlés
  2. Jaj hát ez nagyon vicces :D Charlotte, mint idióta? Ki sem mondom hangosan :"D És Ryan. A SYS-es Ryan tényleg idióta :DD
    Igazából egész csinos kihívás ez, szóval amint megértem, hogyan is kell csinálni, szerintem én is kitöltöm ^~^
    Üdv: Babu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen olvasnám, ki kerülnek be a te csapatodba :D

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony