Obrazek 1

Obrazek 1

2016. szept. 3.

FÜSTPÖFFENTŐ: Küldetés


Matthew MacMahoney órája pontban délután háromkor halk pittyegésbe kezdett, ezzel magához térítve a különleges ügynököt.
- Sajnálom, baby, dolgom van - Lemászott aktuális barátnőjéről, megkereste szétdobált ruháit, felöltözött, majd távozott a lakásból.
A lépcsőházból kiérve a karóráján január elsejére állította a dátumot, mire a parkolóban álló kabrió fényszórói felvillantak.
A kalaptartóból elővette napszemüvegét, felvette, majd megnyomta a lencséjét rögzítő egyik csavart, mire egy szöveg jelent meg előtte.
"A küldetés fedőneve: Vihar." olvasta, miközben kikanyarodott a parkolóból. Vasárnap délutánhoz képest meglepően sokan voltak az utcán. "Cél: Lloyd miniszter védelme. Helyszín: Edison Hotel, nyugati 47-es és a Broadway sarka. Felszerelés: kézifegyver, sokkoló kesztyű, lehallgató készülék, micro kamera. Társak: Hugo Martinez ügynök."
Matthew nagyot sóhajtott.
"Egyéb teendők: leadni a jelentést a ZF-32-es küldetésről; a hét folyamán megjelenni általános erőnléti vizsgálaton; felkeresni a fogorvost a mozgó korona miatt; virágot venni Gretanak."
Matthew kikapcsolta a szemüveget és ráfordult a Brodwayre.


 ~ Harminc évvel később ~
Matthew MacMahoney órája pontban délután háromkor halk pittyegésbe kezdett, ezzel magához térítve az épp bóbiskoló ex-különleges ügynököt. 
A speciális kialakítottságú bőrfotel karfája szétnyílt. Matthew kivette a titkos rekeszben lévő fekete autóskesztyűjét és napszemüvegét, majd karóráján a dátumot január elsejére állította. A garázsajtó halk zakatolással kinyílt, és a családi autó fényszórója hidegen felvillant.
"A küldetés fedőneve: Zigóta" olvasta el a napszemüvege lencséjén megjelenő üzenetet. "Cél: Matthew MacMahoney Junior kimenekítése. Helyszín: Clinton Hill, Vaverly sugárút 463, St. Anthony állami óvoda. Felszerelés: szülői beleegyező nyilatkozat az anya részéről a gyerek hazahozatalára."
Matthew beült a kocsiba, a motor felbőgött, majd óvatosan kigördült az útra. Kora délutánhoz képest meglepően sokan voltak az úton.
"Egyéb teendők: Matty-t elvinni fagyizni; kifizetni Jimenanak a múlt heti takarítás bérét; virágot venni Gretanak; hétre leadni Matty-t az anyjánál; kilenckor felvenni Gretat a lakásnál, szmokingban; elmenni vele vacsorázni, a huszonötödik házassági évforduló megünnepléseként."
Matthew nagyot sóhajtott, majd felkanyarodott a Brooklyn felé vezető sztrádára.

KÜLDETÉS

1 megjegyzés:

  1. Ooh istenkém szegény ember, ez így borzasztó lehet... Bár nem is tudom, inkább olyan lehet neki mint a drog. Nem bír elszakadni tőle. Csak ha az érzelmi intelligenciáját ezzel kell pótolnia, akkor megsajnálom, na.
    Ez a történet is szuperjó lett!

    VálaszTörlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony