Obrazek 1

Obrazek 1

2016. szept. 26.

FÜSTPÖFFENTŐ: Hullócsillag

Jackie Bond, született Jacquline Lindner Golden Globe –díjas színésznő a második legfiatalabb Bond lányként (Aliza Gur után) vált híressé. Ismertebb szerepei közé tartozik a New York-i cipellők és a Lélekszakadva.
Jackie Market Draytonban született. Édesanyja Mary Elizabeth Barron franciát tanított a helyi középiskolában, édesapja James Lindner üzletember volt, sokat utazott, főleg Amerikába. Jackie az után kezdett el érdeklődni a színjátszás iránt, hogy ikerbátyjait beválogatták a Bogyók című gyermeksorozatba, majd később a kis Jackie szerepelt benne egy epizód idejéig, mint a hetedik hangya. A család Jeffersonba költözött. Jackie a középiskola utolsó két éve után a Los Angeles-i Színművészeti Egyetemen tanult tovább.
Néhány tévéfilmet követően szerepet kapott Jack Eaton legújabb 007-es filmjében, mint Bond lány Anthony Sheehan oldalán. Ezután Az Alkony titkai trilógiában játszotta a főszerepet Conrad Grey mellett. A New York-i cipellőkben nyújtott alakításáért Golden Globe-ra és Oscar-díjra is jelölték. Játszott Don Hollings két művészfilmjében, majd ismét meghódította Hollywoodot a Lélekszakadva című thrillerrel. A Lélekszakadva után elvállalt egy szerepet Jack Eaton Szürkeség című sci-fi- jében, ám végül Janis McRain játszotta el Flavinda szerepét. Következő filmjét, a Liliomokat a kritikusok Jackie szenvedélyes haláltáncaként írták le. A film csúnyán megbukott a pénztáraknál. Többet nem forgatott.
A magánéletében nem volt olyan szerencsés, mint a filmvásznon. Miután a bulvár összehozta a nála több mint 10 évvel idősebb Anthony Sheehannal, a szupersztár rajongói halálos üzeneteket és kések képeit kezdték küldözgetni neki, emiatt egy ideig drog- és alkoholproblémákkal küzdött. Három évvel később feleségül ment David King színész-rendezőhöz. Született egy fiuk, Danny. A pár öt év után vált el egymástól, mikor nyilvánosságra került David és Veronica Woodford viszonya. Jackie ismét depresszióba zuhant, kimerítette a válás. A Szürkeség forgatásának kezdetén újból kábítószerezni kezdett, ezért Eaton felmondta vele a szerződését. A Liliomok után elköltözött Los Angelesből. Azóta nagyon védi magánéletét. Állítólag ismét férjhez ment egy ausztrál színészhez, és szült két kislányt.
◊◊◊

Jacquline Lindner szíve olyan ütemben kezdett verdesni, hogy azt hitte, mindjárt kiugrik a bordái közül. Már korábban is találkozott néhányszor Anthony Sheehannal, mégis minden egyes alkalommal olyan hatást gyakorolt rá a színész, mintha Jackie csak egy tizenhat éves rajongó volna, és nem egy végzett színésznő.
Lehajtotta a fejét, mintha csak a ruhája szélével lenne valami probléma. Feszülősnek, feszülős volt, és csábítóan vörös is, amit Jackie imádott, mégis kényelmetlenül mozgott benne, ha Tony is látta. Úgy érezte, ez a ruha csak arra való, hogy felkeltse Tony figyelmét. Milyen rémes és átlátszó módszer ez!
Csak akkor volt képes megnyugodni, mikor elhangzott a Felvétel! kiáltás. Lehunyta a szemét, s miután kinyitotta, már Jackie volt, hanem Monica.

Mire a rendező engedélyezett egy kis szünetet, Jackie már teljesen kimerült. Mindig egyre hosszabb ideig tartott, míg légzését sikerült lenyugtatnia két menekülés közt. A büfébe érve, alig várta, hogy végre megebédelhessen. Nem is emlékezett hirtelen rá, mikor volt utoljára ennyire éhes.
- Leülhetek? – Jackie két rágás közt bólintott Lisa felé, aki Monica lakótársnőjét alakította a filmben. – Na, mesélj, milyen volt az első közös forgatás a nagy Antonióval? – tudakolta élénk vigyorral az arcán.
- Huh, én nem merném így nevezni, még a háta mögött sem – nevetett fel Jackie, majd elgondolkodott. – Megrázó volt. Mint egy villámcsapás. Minden szikrázott körülötte
- Én is akarom érezni azt a bizsergést a bőrömön, amit a szikrázó érintése okoz – sóhajtott fel Lisa és a két sorral odébb ülő Tony felé nézett. – Olyan jóképű, igaz?
- Nem szeretem az idősebb pasikat – felelt Jackie és igyekezett visszatartani magát attól, hogy kövesse Lisa tekintetét. – de persze nem véletlen szerelmesek belé annyian.
- Valld be, hogy nem utasítanád vissza – Jackie nem merte bevallani.

Azon gondolkodott, hogyan lesz tovább. Ez az első mozifilm, amiben szerepet kapott. Nem akart hibázni, nehogy ismét a feledhető tini drámák és családi sorozatok közt találja magát. A film biztos siker. Amihez Eaton keze hozzáér, az arannyá változik. Talán még néhány díjat is bezsebelhet Monica megformálásáért, de nem akarta, hogy jó testű kirakatbabaként könyveljék el a szakmában.
 Meg kell ragadnia az ezután kínálkozó lehetőségeket, de ügyesen kell megválasztania, mit fogad el. Ha elég szerencsés, a csillaga hamar felemelkedhet.     
◊◊◊



HULLÓCSILLAG
Különleges 300-asnak terveztem ezt, avagy 3x300 a tökéletességre törekvő 900-ast adja ki... adná ki, ha sikerülne befejeznem az utolsó részt. ^.^"
A három részlet mind Jackie, a Hollywood-i színésznő életét meséli/mesélné el. Egyszer, ahogy kezdőként álmodozik a jövőjéről, másszor, mint egy személytelen életrajz a karrierjéről és magánéletéről, harmadszor, ahogy férje visszaemlékezik azokra az évekre, mikor találkoztak. Mintha három lapot egymásra hajtogatnánk, és minden egyes lap ugyanazt fedné le - többé-kevésbé -, mégis mindig egy kicsivel többet tudnánk meg Jackie-ről.
A kihívásra érkezett többi művet továbbra is ITT olvashatjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony