Obrazek 1

Obrazek 1

2016. aug. 9.

FÜSTPÖFFENTŐ: Szépség

A Meyer házból való Dolf lovag bizonytalanul fékezett le a sövényfal előtt. Előkotorta poggyászából a lovagi kézikönyv egy izzadság- és könnycseppekkel sűrűn elmaszatolt kiadását, s remegő kezekkel kihajtotta a Fogvatartott hercegnők megmentésének három lépése az elrabló fejeinek számától és a zárka minőségétől függően című fejezetnél, majd megpróbálta belőni, hogy a bokrokon túl elterülő robusztus építmény egy egyes típusú várbörtön vagy sokablakos toronyfogda.

Göndör szőke haját és ruháját megtépázták az ágak, ahogy nagy nehezen átverekedte magát a sövény alatt, de épp csak szusszanásnyi időt engedélyezett magának.
Odaállt a megfelelő az ablak alá, majd jó hangosan felolvasta a megadott szöveget
- Jöjj, ó, jöjj az ablakodhoz, szív szerelmem, szép királynőm - lapozott, majd így folytatta - Dobd le, dobd le arany hajad, hadd másszak föl, nosza, rajta!
Amint befejezte, kivágódott az ablak, és szembe találta magát a sárkánnyal. Dolf nyikkanni se mert, csak állt, mint egy szobor, hátha nem veszi őt észre. A sárkány szúrós szemével végigpásztázta a lábai alatt elterülő földet, majd megállapodott a fiún. 
- Hogy merészeled - fújtatott, s épp arra készült, hogy alászállva kettéroppantsa Dolf lovag gerincét, mikor egy bentről felhangzó halk sikoly elterelte a figyelmét. A lovag ezt kihasználva egyenesen a kapuhoz rohant. 
Felöltötte csuklyáját, hogy az álca segítségével juthasson be az erődítménybe, mert - így okoskodott - egyetlen magyarázata annak, hogy nem a királylány jött ablakot nyitni, hogy épp mély álmát alussza megmentője csókjára várva. 

Nyílt az ajtó, ám a könyvben ígért szolga helyett magával a házisárkánnyal találta szembe magát. Nagyot nyelt. Ilyen esetekre semmi használható nincs a kézikönyvben. A különös lény ugrásra készen bámulta, és ekkor eszébe jutott nagyapja egyik régi története.
- Öreganyám, itthon van a Szépség?
A házisárkány horkantott egyet, majd fejével befelé bökött.
- Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál! Egye fene, Adolf Meyer, elviheted Kerint a házi buliba, de tízre hozd haza épségben.

SZÉPSÉG,
álmaid lovagja a küszöbön vár!

2 megjegyzés:

 1. Jaj isteneeem. :'D
  Drága Zsazsi!
  Végig csak vigyorogni tudtam, a vége pedig szabályosan fájt. :'D Nagyon tetszett ez a történet. :'D
  Ui.: A lovag szó miatt azonnal Kószáék jutottak eszembe :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nahát, ennek különösen örülök ^.^ Mindig öröm nevetéstől eltorzult arcokról olvasni :D

   Most, hogy említed, tényleg... még hasonlít is rá XD

   Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony