Obrazek 1

Obrazek 1

2017. szept. 17.

NYÁPLIC: Háttérsztorik 2.

Az előző részben a Hangtörténetek, a Pont Mirabeau, a Marjory Stedman a végén eltűnik és a Kis Szent Gabrielle legendája című történetek mögött rejlő inspirációról és egyéb - vélhetőleg - érdekességekről volt szó.
Akkor lássuk a következő négy történetet, amiknél itt általánosságban, a külön oldalukon (ha tartozik hozzájuk) pedig a spoileresebb érdekességeket olvashatjátok, melyekre a borítóképre kattintva juthattok el.

Az Ablakgyilkossághoz és a Szeretlekhez hasonlóan ez a történet is szó szerint kifolyt az ujjaim közül. Egyáltalán nem tudtam, hogyan fog végződni, én is csak a legvégén tudtam meg.
A történetben szereplő tavaszlakók és szürkék mind férfiak, de nem csak ők élnek ebben a világban. Az egész létüket a virágok illatával sodródva képzeltem el, s habár tudnak szeretni, nem éreznek szenvedélyt. Thálin ettől volt különleges. Ő érzett valamit. Rasmin pedig, ő mozdulni akart. Kiszakadni a megszokottból. Dán is többre vágyott, nem törődött bele a sorsába, és szerencséje is volt azzal, hogy meglátta a kaput.
Babu meglepődött, mikor kiderült, ez egy novella csupán, nem lesz folytatása. Valóban nem sok történetem zárom függővéggel, de itt úgy éreztem, jobb, ha meghagyom mindenkinek, hogy döntse el, hová jutottak hőseink.




http://lustamacskakucko.blogspot.com/p/lelekvasut.html
Az egész történet ötlete két mondatra visszavezethető, amelyet A férj, aki elfelejtette  feleségét c regényben olvastam:
"A [...] találkozás azt juttatta eszembe, hogy talán meghaltam, és éppen a mennyország felé tartok. Persze ez nem túl valószínű; Isten humora nem lehet annyira fanyar, hogy a holtakat a londoni metrón szállítsa a mennybe, csúcsforgalom idején."
Ez az első folytatásos történetem a blogon és az első, amit már be is fejeztem. Az eredeti verziót nagyjából három napi vázlatolás után két hét alatt írtam meg. A kidolgozott és a végleges változatokban azonban Nastia kivételével minden szereplő átalakult kissé.
Amíg a névválasztós fejezetet meg nem írtam, addig csak a három főszereplő neve volt meg. A többiek középkorú nőként és hórihorgas férfiként szerepeltek a jegyzetekben.

A "Minek kitalálni azt a részletet, amit úgysem mondasz el?" elvet már más történetemnél is alkalmaztam, mivel megrögzött novellista vagyok. Ez alapján íródott az első közzétett folytatásos történetem is, a Lélekvasút, szóval ezek a melléktörténetek nem születtek volna meg BabuMiriel nélkül, aki nemes egyszerűséggel megkérdezte, mi lett a többiekkel.
A "Minek kitalálni azt a részletet, amit úgysem mondasz el?" elvet már más történetemnél is alkalmaztam, mivel megrögzött novellista vagyok. Ez alapján íródott az első közzétett folytatásos történetem is, a Lélekvasút, szóval ezek a melléktörténetek nem születtek volna meg BabuMiriel nélkül, aki nemes egyszerűséggel megkérdezte, mi lett a többiekkel.
Ez az ő történetük. Eredetileg három részből állt, Hildegárd, Evans és Helga, később kiegészült Chieko kissé rendhagyó, történelmileg is sokkal töményebb történetével.
Helga is eredetileg a XIX. század környékén élt volna, és félénk kalapos lánynak készült, ám ezt az elképzelést végül már csak a borítókép őrizte meg. Hasonlóan Evanshoz, ő is ugrott néhány évszázadot, csakhogy ő már az első megjelenés, míg Evans csak a javított verzióban. 



Olaszt tanulok az iskolában, és van is néhány kedvenc szavam, avagy szeretem gyűjteni a szép és különleges hangzású idegen szavakat. Angolban például ilyen a rainbow, olaszban pedig az Appassionata. Annyi erő és szenvedély van ebben a szóban, ha hallom egy spanyol bikaviadal képe jelenik meg előttem, ahogy a matador meglebegteti a bika előtt a vörös posztót.
Appassionata lova, Perdona egy filmből kapta a nevét, a Dio Perdona, Io no (Isten megbocsájt, én nem), mely kijelentés eredetileg egy sofőr szájából hangzott el, mikor a színészeket a forgatásra vitte. Úgy megtetszett a rendezőnek, hogy végül ez lett a film címe is.
A történet keretét a Szárnyas fejvadász, illetve a Westworld ihlette, és van benne egy csipetnyi videójáték feeling is, ezzel a küldetés elfogadással.



Remélem tetszett ez a rövid kis bejegyzés!

5 megjegyzés:

  1. Shame on me, még nem olvastam azokat a külön történeteket a Lélekvasútról ><
    De bepótolom, ígérem.
    Szárnyas fejvadász, ownomnom, most olvastam a könyvet és imádom *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még csak a filmet láttam, de tervbe van véve a könyv is :D majd... egyszer XD

      Törlés
  2. Szia Zsazsi!

    Mivel az univerzum porcicái sehogy sem akarják, hogy normálisan fel tudjam venni veled a kapcsolatot (a chat megint nem látszik, kapcsolatos részt, e-mail címet, vagy effélét meg nem találtam), ezért most fogom magam, és az első nem konkrét történetes, hanem általánosabbnak tűnő bejegyzésed alá ideszöszmötölök. És hogy ne haragudj érte nagyon, még iylen kedves, cicás arcot is vágok hozzá Neked: =^.^=

    Noszóval: Azt szerettem volna elmondani, hogy nagyon tetszik a blogod felépítése, igazán egyedi, és hangulatos is. Gondolok itt a Haszontalan Macska Mesélőidre és az érdekesnél érdekesebb fülszövegekre. :)

    Ismered Christopher Moore könyveit? Ha mond valamit a neve, akkor ezt értékelni fogod:
    Kimásoltam ezt a részt a leírásodból, és ezzel a kommentárral mutattam meg egy barátomnak:
    Rész: "Dave vámpír. De Dave nem erre számított, mikor azon az éjjel bezörgetett a vár ajtaján. Dave azt hitte, a vámpírok mind jóképűek, kifinomultak, esetleg züllöttek, de még mindig jóképűek és éjszakánként pezsgőspohárból szürcsölik a vért vagy óvatlan lányokat kapnak el a sikátorokban. Dave szerint még az is belefért volna, ha időnként csillogni kezd a bőrük.
    Láthatóan Dave nem tudott valami sokat a vámpírokról..."
    Komment: XD Én értékelem.
    Mire az ő reakciója: Moore?

    (Egyébként ha nem ismernéd, ajánlom, mert amiket eddig megtudtam rólad, olvastam tőled, azok alapján szerintem neked való lenne. ;) )

    Ennek szellemében kívánok szép estét, és kellemes maradék hétvégét!

    Glatime

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyuh~ elnézést érte ^.^" Nekem firefox-szal behozza a másik is jogos, nincs feltűntet e-mail elérhetőség, de szívesen felveszem veled ott is a kapcsolatot :D

      Köszönöm... a bűbájmacskák nevében is ;)

      Igen, ismerem! A Biff evangéliuma meg is van, más műveit könyvtárból olvastam, de eddig a Biff a favorit :D Nahát, még nem is kapcsoltam össze fejben, de lehet, hatással volt rám írás közben. Kicsit mocskos a szája, de az a pasas is zseniális XD

      Köszönöm, tegnap a Bakonyban túráztam, ami jó volt, de ma gyötör az izomláz és még mennyit kell majd szaladgálnom mindenfélét elintézni! >.<" Pedig most úgy írnék minden más helyett :"3

      Zsazsi :3

      Törlés

    2. Ó, akkor tudod kiről beszélek, remek! :D Igen, nekem is Biff a kedvencem, bár eddig még ezen kívül csak a Bolondot olvastam.

      A Bakony meg nagyon klassz túrázós hely, mi is szoktunk arrafele mászkálni régen. Ajánlom a Porva-Cseszneki kis turistaházat, ha szerettek az erdő legközepén lenni, és kicsit nomád körülmények között kalandozni. :)

      No, ez esetben, ha van kedved felvenni a kapcsolatot, itten megtalálsz: jatszotars.blog@gmail.com ^^

      Glat

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony