Obrazek 1

Obrazek 1

2017. szept. 18.

PETTYESKÉPŰ: Harmónia

Tai békés, álomtalan alvásból arra ébredt, hogy hosszú, derékig érő haját valaki levágta. Felöltötte napsárga köntösét, majd az egész alakos tükör elé sétált és megszemlélte azt, ami gyönyörű hajkoronájából maradt. Alig ért le a válláig. Valahogy sokkal könnyebbnek érezte ettől a fejét. Megnézte magát minden oldalról, majd úgy döntött, egy fátyollal elfedi a különböző hosszúságú tincseket, míg kellően meg nem nőnek, majd átsétált a nappalijába és leült a hárfája elé.
Az ablaka előtt vonultak el a reggeli sétájukra induló tavaszlakók. Tai nekik játszotta földöntúli szépségű dalait. Ujjai megpendítették a húrokat, a dallamok végighullámzottak testén és boldogságba ringatták elméjét.
Később átsétált az ebédlőbe, hogy elfogyassza reggelijét. Leült a helyére és várt. A szürke ruhás szolga azonban nem jelent meg. Nem volt sehol a teríték, sem a harmatital. Tai mozdulatlanul hallgatózott, de nem hallotta Dán motozását a konyhában. Miután letelt az idő, amit az evésre szokott fordítani, felállt és kisétált a kertbe, hogy a virágok és lepkék szépségében gyönyörködjön.
A szembejövő tavaszlakók sorra fejhajtással köszöntötték. Tai lágy mosollyal viszonozta az üdvözlést, majd visszatért a hárfa mellé. Hiába várta, hogy az ebéd illata beszűrődjön a nyitott ajtón át, a levegőben csupán virágillat szállt. Zavartan félbehagyta a játékot, miután Dán nem jött, hogy ebédhez hívja.
Kisétált a konyhába és leült a helyére, de ismét hiába várt. Ekkor már igen éhes volt, de nem tudta hol keresse a szolgát, hisz az mindig akkor jelent csak meg, amikor itt volt az ideje.
Amikor kilépett az ajtón figyelmetlenségében nekiütközött Shaunnak. A vékony, magas tavaszlakó döbbenten pislogott rá, majd elmosolyodott, meghajolt Tai felé és folytatta céltalan útját. Mögötte könnyű szálakban szállt derékig érő szőke haja.
Tai elindult, hogy ebédhez jusson. Követte az illatokat, amik más házak ablakain szöktek ki, de mivel még soha nem zavart meg másokat evés közben, csak megállt tétován az ajtók előtt, majd tovább bolyongott.

HARMÓNIA
Tavaszlakók novella kiegészítése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony