Obrazek 1

Obrazek 1

2017. nov. 15.

NYÁPLIC: Arcobaleno - Kék

4. Kék
Fejlődj!
Nem szeretsz E/3-ba írni? Vagy esetleg a fiú szemszögtől rázz ki a hideg? Nem tudsz fejlécet szerkeszteni? Még nem írtál fanfictiont, vagy esetleg egy novellát? Hát akkor eljött az idő, hogy kipróbáld azt ami nem megy. Próbáld ki, hátha kiderül, hogy nem is megy rosszul az amit elsőnek utáltál/úgy gondoltad nem tudod megcsinálni. Ha max rosszul sül el a dolog, fogd a kihívásra.

A választásom *dobpergés* egy Marvel fanfictionra esett, a kört szűkítve egy Thor és Bosszúállók filmeken alapuló (még a Thor: Ragnarök megjelenése előtt kitalált és vázlatolt írás, szóval nem minden fog egyezni, amit a filmben Asgard múltjáról megtudunk), kicsit hosszabb lélegzetvételű történet fog születni enyhe slash behatással és egy alakváltó sárkánnyal, mint abszolúte OC karakter a sztoriban. A történet nem csak merít az első Thor és Bosszúállók filmből, hanem amolyan "Mi lett volna, ha Thornak és Lokinak lett volna egy öccse?" felütéssel jelenetről-jelenetre követi végig a film eseményeit, ezért sokat adhat az élményhez a filmek ismerete, esetleg, mielőtt belevágnátok ebbe, érdemes lehet újra felfrissíteni.
A harmadik vállalásom pedig az angol cím. Ez nem fog elterjedni, de ha már itt van a lehetőség, ezt nem szalaszthattam el XD

The frozen hearted fire dragon
Odin leigázta a negyedik világ tűzsárkányait. Hogy az újabb lázongásokat megelőzze, Asgardba viteti a trónörököst túszként, hogy ott Thorhoz és az ászokhoz hű alattvalót neveljenek belőle. Ridet a palotában a két fivér maguk közé fogadják, s szinte testvérekként nőnek fel... aztán Odin száműzi Thort és a sárkányt a Földre és történet szép lassan, de biztosan elkezd kisiklani.
Kedvcsináló részletek, köztük még meg nem jelent részekből is idézetek
Tűz
 "-Ne feledd, Rid, Asgardban istenek élnek, de nem hatalmasabbak nálunk, a tűz gyermekeinél. Soha ne feledd az örökséged! Odin bölcs, de a titkot, melyről egyetlen óriás vagy álf sem tud, még maga a hatalmas Odin sem ismerheti. Védd meg a titkunkat - tenyerét Rid mellkasának bal oldalára szorította. - Végezetül... légy okos, de soha ne hagyd figyelmen kívül, amit a szíved súg."
"A kapun áthaladva Sleipnir, a nyolclábú csatamén poroszkálásba kezdett a szivárványhídon, ami olyannak tűnt az ifjú Rid számára, mintha szélviharba keveredtek volna. A szürke mén sörvénye az arcába csapott, s ő prüszkölve köpködte ki a szálakat. Sleipnir felhorkantott, mintha csak nevetne, s akkor Rid, aki úgy érezte, épp elég rémes dolog történt már vele aznap, felgyújtotta a sörényét."
"- Ez a te műved? - kérdezte a szavakat szinte zárt ajkai közt préselve ki. Loki hátratett kezekkel lépkedett mellette. Nem nézett rá, nem is válaszolt, de igazán, nem is kellett megszólalnia, ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon az igazság.
- Csak a jégóriásokat sajnálom - sóhajtott Rid. - A Pusztító már bizonyára végzett mindannyiukkal. Gondolhattam volna, hogy nem hagyod ki ezt az alkalmat, de... szóval... valami látványosabbra számítottam."

"Szemei valósággal szikrát szórtak. Egyáltalán nem volt szórakoztató, hogy a két fivér versengése épp rajta csapódott le.
- Rid - Loki karba font kézzel fordult felé, s Thor is gyanúsan oldalra pillantgatott.
- Mi van?
- Meggyújtottad a terítőt - felelt Loki ugyanolyan nyugodtan."

"Rid lehunyta szemeit és hagyta, had vigye az átjáró amerre akarja. Abban a pillanatban ismét sötétszürke, áthatolhatatlan pikkelyek fonódtak a szíve köré."

"- E halandó test elgyengült, táplálékra van szüksége - nyögött fel a furgon belsejéből Thor. Lassan mindketten kimásztak a fedezékükből. Darcy is leengedte a fegyvert.
- És ruhára is - tette hozzá. - Srácok valljátok be, hogy keményen szívtok."

"- És mihez fogtok most kezdeni?
- Hagyd [Darcy], ez nem tartozik ránk - szólt közbe Selvig.
- Dehogyisnem! Rich az én pólómban van. Szeretem azt a pólót. Ne, nehogy levedd! Tudod, mit? Jól áll rajtad, neked adom. Úgyis van másik."
 
"- Minden a legnagyobb rendben. Végre én vagyok Odin egyetlen örököse."
"- Felelj, ki vagy! - utasította Loki, szemei hidegen megvillantak. Dühe, amiért egy egyszerű halandó meg merte őket zavarni, szinte tapintható volt.
- Clint Barton - válaszolt automatikusan, majd összeszorította a száját."


Vajon megváltoztatható a jövő? Elég egyetlen tűzsárkány ahhoz, hogy újraírja a történetet vagy minden változatlan tart a végzete felé? Mi az a titok, amit oly' sok éve őriz Rid? A történetből kiderül ;)


És figyelem, érkezik pár (spoileres) idézet a fire dragon után érkező "előzmény kötetből"

"- Én nem is vagyok Odin fia.
- Vajon ezt ő is tudja? - kérdezett vissza Rid gyermeki logikával.
- Ha tudna róla, bizonyára már szólt volna - felelt végül Loki némi gondolkodás után. - Ő szinte mindent tud.
- De azt nem, hogy én mi vagyok.
- Nem, azt nem hiszem - rázta meg a fejét Loki."
"- Mi történt? - fordult gyanakvóan Thor felé Loki. - Nem sűrűn látni téged a könyvtárban.
A villámok istene lehorzsolt térddel és bűntudatos arccal álldogált előttük egyik lábáról a másikra állva.
- Elhagytam... - suttogta rekedten. Loki elfintorodott, mert nem értette tisztán a szavakat. - Elhagytam a Mjölnirt.
- Hogy mit tettél? - kiáltott fel Rid hitetlenkedve, majd a következő pillanatban hangosan felnevetett. - Mégis hogy sikerült?
- Igazából nem úgy hagytam el, hogy nem tudom merre van csak épp... elhagytam és ráült egy kőóriás."

"Lehunyta szemeit, hogy ne érzékelje olyan intenzíven a magasságcsökkenés, majd leperegtek róla a pikkelyek, s szárnyai visszahúzódtak bőre alá. Egy pillanatig teljesen csupaszon, védtelenül zuhant tovább..."

"A hirtelen bőségben igazán nehéz a döntés, kit gyűlöljön és vessen meg legjobban, gondolta keserűen, majd lesújtott egy újabb arcra, amiben állkönnyek csillantak. Mintha sajnálná bárki is. Mardosta a szégyen, hogy szánalommal tekintenek rá, hogy elesettnek látják és gyengének, megvetendőnek gondolják. Ettől dühe csak egyre jobban gyűlt, belülről puffasztotta vékony testét, húzta szét a varratokat, kínozta egész belsőjét, míg valamin ki nem tudta tölteni." (Loki)
"[Rid] úgy érezte, minél távolabb van Asgardtól, annál könnyebb a teste. Ha nem gondolkodik, csupán azt teszi, amit Thor mond, az könnyű és igazán egyszerű."


Ezer év hosszú idő. Hogyan töltötték ezt az ifjú hercegek Asgardban? Vajon van egymáshoz köze annak, hogy Rid elvágyódik Asgardból és Loki megsebesült? Mi történt kettejük közt pontosan a múltban? Az előzményekből majd kiderül ;)
Jég

A fejezetek szép sorjában kerülnek ki elsődlegesen wattpadra, itt csak a történetívek végéről és kezdetéről lesznek külön hírek, mivel egyedi elbírálás után úgy ítéltem, a fanfiction nem az a kategória, ami a Kuckóba illene.

2. Nap Új történet!

2 megjegyzés:

  1. Ez csak így: nyuuuh. Cejetem őket. Főleg Ridet :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem a folytatással. Adott egy kis lendületet, hogy családdal és barátokkal is láttam már a harmadik részt. :3

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony