Obrazek 1

Obrazek 1

2018. márc. 16.

NYÁPLIC: Sorozat tag 9 - Tunnel

Időszerű volt már egy ilyen sorozat!
 Park Kwang Ho nyomozó a jövőben találja magát, miután eszméletét vesztette egy alagútban, ahová egy sorozatgyilkos üldözve jutott. Harminc évvel később, a jelenben a gyilkos még mindig szabadon van és nem sokkal a nyomozó felbukkanása után ismét gyilkolni kezd. A szintén nyomozó Kim Sun Jae és az ideiglenesen profilozóként besegítő kriminálpszichológia tanár Shin Jae Yi sorsa összefonódik Kwang Hoéval, miközben együtt próbálják felfedni a gyilkos kilétét és a saját múltjuk titkait megfejteni.
Rendkívül izgalmas, szövevényes dél-koreai drámasorozat, ami inkább a szövevényes történetvezetésre koncentrál, mintsem J. K. Rowling pontossággal megtervezett időutazási szabályokra.

 Akkor most nézzük a kérdéseket ↓↓↓

Ki mutatta neked a sorozatot?
Keresgélés közben találtam rá. Az eset érdekessége, hogy egy időben futott a Time after time nevű amerikai nyomozós-időutazós sorozattal, ahol a főhős szintén a jövőben találja magát a sorozatgyilkost követve, de azt néhány rész után dobnom kellett az unszimpatikus szereplők és történetvezetés miatt.

Mióta szereted?
2017 márciusa-áprilisa óta, amikor felkerültek az első feliratozott részek. "Élőben követtem" végig.

Ki a kedvenc férfi szereplőd?
Jeon Sung Sik, Kwang Ho jelenbeli főnöke. Sokszor a vicces karaktereket még a főszereplőknél is jobban meg tudom kedvelni. Persze Kwang Ho szorosan ott a van a nyomában, mert időnként kifakadásai ellenére megfontolt és jó nyomozó (nem úgy, mint a Dueles őrült időnként).
Amikor a főnök megpróbálja berántani az újfiút a XXI. századba.

Ki a kedvenc női szereplőd?
Mivel a meggyilkolt női áldozatokon kívül kereken két nő szerepel a sorozatban, ezért nem könnyű a döntés. Jae Yi-t lehet eléggé nem kedvelni a viselkedése és a döntései miatt, míg Kwang Ho feleségéről szinte semmit nem tudunk meg. Összességében még így is ő kerül ki győztesként. Várta vissza eltűnt férjét, szerette és támogatta, amíg csak tudta.

Melyik a kedvenc párosod?
Na ebből kapásból van kettő is. Kwang Ho és Sung Sik valamint Kwang Ho és Sun Jae páros jeleneteit nagyon szerettem. De hogy miért... azt látni kell, elmondani nem tudom. Mindkettőben nagyon jó volt a dinamika, más-más hatásfokkal, de nagyon szerethető, kedvelhető párosok voltak.
Na mi van? Csajozunk munkaidőben?
Sun Jae, te még meg se születtél, amikor én már zsaru voltam!

Ki a legviccesebb szereplő?
Sung Sik, mint már fentebb is említettem, persze nem önszántából és ez tetszett a legjobban, hogy nem azért volt vicces, mert produkálta magát, mint két másik mellékszereplő nyomozó.

Ki a legidegesítőbb szereplő?
Jae Yi. habár egész életében egyedül volt és nem élhette még át a csapatmunka fontosságát és biztonságát, akkor sem kellett volna annyira magabiztosan és beképzelten viselkednie, hogy másokat és saját magát emiatt veszélybe sodorja. A tanítási módszerei, habár valóban látványosak voltak én nagyon túlzónak érzem. Mert lehet, hogy a "gyakorlati" megközelítése egy gyilkosságnak néhányaknál pozitív eredményeket ér el, nem hiszem, hogy egyetemen így kellene tanítania.
Miért okozol annyi aggodalmat másoknak?
Melyik szereplőnek lennél a barátja?
Nem akarom megzavarni a kis triót, ezért nem választanék közülük. Mondjuk Sung Sik lehetne az apám vagy az anyám barátja és ezt a kapcsolatot kihasználva szereznék magamnak az őrsről egy jóképű nyomozót.

Melyik férfi/női szereplővel házasodnál össze?
Az utolsó epizód végén megismert Sun Jae-vel. (Ez esetben lennék a gyerekkori barátja is XD)

Ki a legkevésbé kedvelt szereplő?
A gyilkos, ki más?

Mi a kedvenc idézeted/jeleneted a sorozatból?
"-Hyungnim!" - aki látta a sorozatot, érteni fogja, hogy miért ezt a szót választottam, ami egyébként a báty vagy idősebb férfi barát tiszteletteljes megszólítása egy fiatalabb férfi részéről.

ELŐZŐ RÉSZ: Emberbőrben
KÖVETKEZŐ RÉSZ: Goblin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony