Obrazek 1

Obrazek 1

2018. szept. 8.

NYÁPLIC: Sorozat tag 10 - Goblin

Goblin, Dokkaebi, Guardian - The Lonely and Great God
~ sok a variáció, válassz egy címet ~
A történet Kim Shinről szól, a hős hadvezérről, aki egy átok miatt Dokkaebivé, azaz egy halhatatlan varázserejű lénnyé változott, egy 19 éves gimnazista lányról, Eun Takról, aki látja a szellemeket, egy Kaszásról, aki a lány lelkére vadászik és egy csirkézős étterem szépséges tulajdonosnőjéről sok boldogsággal, könnyel, megbocsájtással és még több humorral elmesélve.
A Dokkaebi végre megtalálja a módját, hogy kilencszáz év bolyongás után békében nyugodhasson, ám beleszeret az egyetlen emberbe, aki képes őt megölni. Csakhogy mindeközben a mitugrász unokaöcs kiadja házát egy Kaszásnak. Mivel sem ő sem a Kaszás nem hajlandó kiköltözni, a két emberfeletti lény kénytelen elviselni egymást. Majd nem sokkal később beköltözik Eun Tak is hozzájuk.
Ez a 2016-os dél-koreai dráma tele van humorra, szeretettel és könnyekkel. Nemcsak hazájában tett szert roppant népszerűségre, hanem az amerikai és európai kdrama rajongók körében is. Mindenképp érdemes előkészíteni néhány zsebkendőt, mert garantáltan könnyre fakaszt ez a sorozat. Különlegessége, hogy az addig készült legköltségesebb sorozatként tartották számon, minden epizódjára annyit költöttek, mint egy-egy önálló mozifilmre. A 2 bónusz rész is elérhető angol és magyar felirattal is, amelyben érdekességeket, kulisszatitkokat osztanak meg a rajongókkal.

 Akkor most nézzük a kérdéseket ↓↓↓
K
i mutatta neked a sorozatot?
Nem sok fordítót követek név szerint, de Andi első volt az egyetlenek közt. Valahogy mindig beleválasztott az olyan sorozatokba, amik leírása nem érdekelt különösebben, és így nélküle elszalasztottam volna őket. Mikor a Goblint fordítani kezdte, már fel voltam készülve, azonnal lecsaptam az első kikerült részekre.
A Dokkaebi babák, amik a sorozatban többször is feltűnnek
Mióta szereted?
Hétről-hétre követtem az eredeti vetítéssel egy időben, majd úgy egy évvel később újranéztem az egészet, valamint közben is folyamatosan kerestem róla youtube videókat.

Ki a kedvenc férfi szereplőd?
Gong Yoo itt ismét hatalmasat alakított. Amúgy is az egyik kedvencem a Caffe Prince és a The Suspect óta. Itt megmutatta milyen vicces és komoly tud lenni egyszerre. Ezt a szerepet neki találták ki. Van egy jelenet a sorozatban, mikor Eun Tak és a Dokkaebi moziba mennek. Egy zombis akciófilmet néznek meg, a hazánkban is vetített Train to Busan-t, ahol először a Dokkaebi keménykedik, de végül ő rezel be a legjobban. Egy barátnőm árulta el, hogy abban a moziban is Gong Yoo a főszereplő. Szóval ez egy szuper kis easter egg volt a készítők részéről.
Egy ilyen komoly karakterfotót nézve el se hinném, mennyit ökörködtek a Kaszással. Persze azt is végig ilyen full komoly arccal nyomták.
Ki a kedvenc női szereplőd?
Kivételesen nem tudtam dönteni. A belevaló, határozott és végtelenül aranyos Eun Tak és Sunny, a csirkézős étterem főnöke között. A karaktere kicsit abszurd, de ő is nagyon hamar megszerethető és amikor a történet drámaira fordul, mindkettők sorsát megsirattam. Nem sok sorozaton szoktam tényleg sírni, nem vagyok az a könnyekben kitörő típus, de ez a sorozat a nevetés és a fájdalom könnyeit is előcsalta. Olyan gyönyörűen lett megírva a történet. Sose fogom elfelejteni.
A színésznő már a In Hyun királyné emberében is nagyot alakított.
Melyik a kedvenc párosod?
Dokkaebi és a Kaszás. Pont. Akit érdekel, nézze meg a sorozatot vagy ha már látta, keressen rá a Why so serious - Goblin szavakra és felidézheti. Azok ketten annyira komolyan húzzák egymás agyát folyamatosan, hogy a végén már folyt a könnyem a nevetéstől. A kulisszatitkokat felfedő két bónusz epizódból kiderült, hogy mennyire élvezték ők ketten a forgatást. Ez száz százalékig visszajött a képernyőn. Különleges kapcsolat volt az övék, ami nagyon jól működött.
A nagybetűs Bromance
Ki a legviccesebb szereplő?
A Kaszás és a Dokkaebi együtt. Ahogy azok ketten előadják magukat, hát az valami haláli. Simán beállhatnak Stan és Pan, Terence Hill és Bud Spencer mellé.
A sitcomok szokásos eleme... a kanapé.
Ki a legidegesítőbb szereplő?
A Mindenható és a tervei. Nem részletezem miért. Ki nem állhattam. Brrr. Rágondolni se akarok.

Melyik szereplőnek lennél a barátja?
A Kaszásnak. Nem tudom hogy, de szívesen lennék a barátja. Együtt sétálgatnánk az App Storeban és hasonlók.

Érdemes megnézni a kaszás "egyenruhát", mert a következő sorozatban is feltűnik, amiről írni fogok ;)
Melyik férfi/női szereplővel házasodnál össze?
Ha a Dokkaebi szingli lenne, mert akkor össze-vissza utazgathatnék vele a világban. Nem csak gazdag, de még jóképű is és háromszáz év alatt biztos egy csomó nyelven megtanult, ami plusz pont - hehe, csak kihasználnám :P De viccet félretéve, Kim Shinbe simán bele lehet szeretni.

Ki a legkevésbé kedvelt szereplő?
A gonosz miniszter és Eun Tak rokonai. Kivételesen a rosszfiúk azok, akiket nem kedveltem. A gonosz miniszter, nagyon creepy volt. Amikor a kulisszatitkokban mesélték, milyen hosszan készült az istennő és az ő elmaszkírozása hááát.... nem irigyeltem a színészt, de tökéletesen visszataszító karaktert hozott létre.
The Evil Minister
Az idős hölgyet 
és a vörös ruhás istennőt is ugyanaz a színésznő játszotta.
Mi a kedvenc idézeted/jeleneted a sorozatból?
Mikor a Kaszás nevet próbál választani magának, mert nem emlékszik a saját nevére és hát csajozni akar. Persze nem mutatkozhat be úgy a lánynak, hogy Szia, szólíts Halálisten Kaszásnak.
- Téged tényleg Kim Shinnek hívnak?
- Igen. Miért?
- A neved... szuper menő.
A másik, mikor Eun Tak beköltözne a Dokkaebihez, mint menyasszonya, és se a Dokkaebi se a Kaszás nem tudja a bejárati ajtó biztonsági kódját, mivel ők a falakon átsétálva szoktak bejutni a házba és némi bonyodalom kerekedik, míg az ember Eun Tak előtt sikerül kinyitniuk az ajtót.

... és a Kaszás gyatyás dala... de ezt nem részletezem. Ezt látni kell.

+ Bónusz a kedvenc betétdalom a sorozatból.


ELŐZŐ RÉSZ: Tunnel
KÖVETKEZŐ RÉSZ: The Best Hit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony