2018. szept. 8.

NYÁPLIC: Sorozat tag 11 - The Best Hit

Lehet tippelni, melyikük az időutazó ;)

Egy vicces, romantikus történet négy fiatalról, akik egy tetőtéri szobában húzzák meg magukat. Choi Woo Seung, aki álnéven készül a köztisztviselői vizsgákra, Drill és Lee Ji Hoon, akik titkon előadói debütálásukat tervezgetik, valamint a különc, zenei zseni Yoo Hyun Jae, aki időutazó és egyben Ji Hoon apja is. Mi történik, ha ez a sok titok egyszer kiderül?
Roppant üdítő, könnyed sorozat, amibe a dorama rajongóknak érdemes belenézni.

 Akkor most nézzük a kérdéseket ↓↓↓

Ki mutatta neked a sorozatot?
Szintén Andi fordítása útján találtam rá, mint ahogy az a Goblinnal is történt. Utólag vettem csak észre, hogy a Ji Hoont játszó Kim Min Jae mindkét sorozatban játszott. A Goblinban ő volt a történelmi szálon a király.
Fotózkodás háttérben az említett lakással. Imádom ezeket a tetőtéri lakásokat!

Mióta szereted?
Mióta csak megjelent. Az egész sorozat le van töltve a gépemre és már számtalanszor újranéztem a kedvenc jeleneteimet, hála a 30 perc körüli játékidőnek részenként. A 8. részben Hyun Jae tánca vagy később, amikor megjelenik régi ismerősei előtt.
A képen balról jobbra:
Ji Hoon, a táncos; Choi Seung, a tanuló; Hye Ri, a gyakornok; Drill, a rapper; MJ, a sztár és elől középen Hyun Jae, a legenda 

Ki a kedvenc férfi szereplőd?
Yoo Hyun Jae, aka Da Bong. Ezt a szerepet Yoon Si Yoonra írták szerintem. Aki még nem zavarodott össze ennyi név olvasatán, azoknak piros pont, a többieknek viszont leírom, hogy Yoo Hyun Jaet a jelenben Da Bongnak hívják a többiek, ami kb a Király! egy retro változata és ami Hyun Jae szavajárása, hisz '93-ban még az volt a legbaróbb kifejezés. Yoon Si Yoon pedig maga a színész, aki ezzel az egy szerepével a kedvencem lett és azóta is vadászom a sorozatait. Mint nálunk, úgy Ázsia több országában is ugyanaz a szórend van a neveknél, szóval az első "szótag" a családnév, az utána következő egy vagy kettő pedig az egyéni név. Az meg már csak az átírástól függ, hogy ezt hogyan adják elő én rendszerint a "népszerű átírásban" cimke alatti nevet követem, ha le kell írni, de jobban szeretem az eredeti hangul jelekkel leírtat olvasni. Az legalább egyértelmű.
Szóval visszatérve Yoo Hyun Jae-re. Imádtam a személyiségét, a fintorait és úgy az egész laza hozzáállását az új helyzethez. Ahogy szép lassan megismerjük az egész történetét és az érzéseit, hogy végig milyen egyszerű gondolkodású és őszinte srác maradt. Meg persze a hangját is szerettem csak úgy hallgatni. Az meg csak hab a tortán, hogy habár Yoon Si Yoon színész és nem idol, Hyun Jae számait maga énekelte fel és az egyiket még egy tv műsorban is előadta teljes koreográfiával.
Álcázás felsőfokon. Egy fekete, lencse nélküli szemüveg mindig segít
A másik a nagypapi karaktere - a színészt minden szerepében imádom -, aki szintén az egyik humorfelelős volt a részek alatt, majd ahogy egyre jobban erőt vett rajta a betegsége úgy változtak ezek a jelenetek egyre érzelmesebbekké, a végén már el is szomorodtam, úgy meghatott az igyekezete, hogy legyőzze a betegséget.
A másik álcázómester
Ki a kedvenc női szereplőd?
Lee Mal Sook, az unoka. Komolyan nem tudom, miért ő ugrott be először és nem Choi Woo Seung, pedig őt is megkedveltem, de Mal Sook sokkal aranyosabb volt. A gyerekszínészt már más sorozatban is láttam, ott is nagyon határozott kislányt alakított.

Melyik a kedvenc párosod?
Amennyi humor van ebben a sorozatban, nem egyetlen szereplőnek vagy párosnak van kiosztva, hanem mindenki vicces, sokszor tudtán kívül. Kedveltem Hyun Jae és Woo Seung párosát, a kapcsolatukat nagyon szépen írták meg, de megint csak letaszítja őket Mal Sook és a nagypapi. Az ő történetszálukban is volt humor, de sokkal inkább megható volt és szeretetteljes. Ugyanúgy Gwang Jae, a menedzser és Ji Hoon anyukájának kapcsolata is nagyon tetszett. Végig szurkoltam nekik, hogy a múltat maguk mögött hagyva végre összejöjjön nekik is. Meg persze a Hyun Jae - Gwang Jae páros is mindent vitt a saját jeleneteikben, ahogy a régi barátok ismét találkoztak, de míg egyikük már a negyvenes éveiben jár, a másik még mindig csak huszonhárom éves. És végül Ji Hoon és "Nádszálkisasszony" kapcsolata is tetszett, ahogy a két gyakornok a sorozatos félreértéseknek köszönhetően megismerkednek.
Hyun Jae és Woo Seung

Ki a legviccesebb szereplő?
Bár Drill szánták a lökött, vicces szereplőnek - és meglepő módon az ő karaktere is kapott mélységet -, szerintem Hyun Jae simán lejátszotta. Elfintorodott és már nevettem xD Sokan azt írták, hogy a Flower Boy Next Door sorozat Enrique-jeként szerették meg Si Yoont és azóta is az a kedvencük, de nekem ő csak Da Bong marad.
És ha jól emlékszem az ott egy Dokkaebi baba, de ez nem 100%

Ki a legidegesítőbb szereplő?
Annyira aranyos volt ez a sorozat, hogy a Rossz fiúkat is imádtam. Se utált, se idegesítő szereplő nem jut eszembe, hiába gondolkodok. De ha már a rosszfiúk, pontosabban a rosszfiú szóba jött, akkor írnék róla is pár szót. Az elején kicsit még aggódtam, hogy a bolondos vígjátéki beállítottság miatt a rosszfiú végig szerencsétlenkedő és ügyetlen lesz, amolyan idegesítő amerikai módon, mikor a gonosz lángelme a két legagyatlanabb segédet fogja ki, de a készítőknek még őt is sikerült úgy megalkotniuk, hogy a kissé szánni való ügyködései mellett azért megszerethető legyen.


Melyik szereplőnek ennél a barátja?
Da Bongnak! Szerintem jól szórakoznánk.

Melyik férfi/női szereplővel házasodnál össze?
Egyikkel sem. Nem akarom elszedni senki párját. Amúgy nem tudom, miért vagyok ezzel így, de ha szeretem a párost, bármennyire is tetszik a férfi szereplő külseje és/vagy személyisége, még csak gondolni se tudok arra, hogy mással randizzon, házasodjon össze, pláne nem arra, hogy velem. Asszem ennél a résznél sose tudom elengedni a fantáziám. Még ha az egész egy tündérmese is, idealizált karakterekkel és helyzetekkel, akkor is túl földhözragadtan gondolkodom e téren xD MJ személyisége meg picit túl beképzelt nekem és hát megmaradt ez az első benyomás végig.

Ki a legkevésbé kedvelt szereplő?
Mint írtam, nem volt ilyen. MJtől, a szupersztártól és Hyun Jae régi zenésztársától is tartottam kezdetben, hogy nagyon negatív karaktereket csinálnak belőlük, de szerencsére nem így történt.

Mi a kedvenc idézeted/jeleneted a sorozatból?


A családi fotózás másoknak is kedvencük lehet, ezért a youtube-on fent van a teljes jelenet angol felirattal, így egyszerűbb, ha beillesztem.

+Bónusz a kedvenc betétdalom a sorozatból
Magyar felirat is elérhető belőle itt.

ELŐZŐ RÉSZ: Goblin
KÖVETKEZŐ RÉSZ: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony