Obrazek 1

Obrazek 1

2017. júl. 2.

NYÁPLIC: Sorozat tag 2 - IN THE FLESH

zombiapokalipszis brit módra








Az In the flesh a BBCThree által forgatott minisorozat. 9 rész, két évad, majd hálátlanul elkaszálták. Igyekszem nem sok csavarról és titokról lerántani a leplet, de van egy enyhe spoiler alert, persze én ezt inkább kedvcsinálónak tartom. Mégis, akinek a kérdéssor fölötti bevezetés alapján felkeltette az érdeklődését a történet, az előbb nézze meg, mielőtt végigolvasná. ;)

Nos, azt már megtudhattuk az Eleven testekből, hogy Amerika hogyan nézne ki egy zombi dúlás után. Most itt vannak Roarton lakói, hogy megmutassák, hogy is nézett volna ki ez az egész Angliában.
A történet szerint 4 év telt el azóta, hogy a halottak kikeltek sírjaikból és, miután brit tudósok megállapították, hogy a zombik visszahozhatók az öntudatlan aaaagyaaat! állapotból (ezt nem hagyhattam ki), elkezdték kezelni őket, ahelyett, hogy levadásszák mindet. Akkor csatlakozunk, mikor az első kezelt zombikat visszaengedik a családjukhoz, mert tessék, megtettük, ami tőlünk tellett, mostantól te eteted, nem az állam. Még akkor is, ha a családjuk esetleg nem kér belőlük. A szomszédokról nem is beszélve. A történet főhőse a 18 évesen elhunyt Kieren Walker, aki az egyik legszélsőségesebben zombi ellenes közösségbe kénytelen visszatérni. Ráadásul húga, Jem Walker hírhedt zombiölővé vált az eltelt négy év alatt.
!Figyelem, a sorozatban gyilkosság, felnyitott koponya és nem kevés vallási fanatizmus várható, ezért nem mindenkinek ajánlom. Nem csak a fizikai, de a lelki elnyomás is jelen van, szóval nem egy könnyed szombat délutáni sorozat, de valódi gyöngyszem!

Akkor most nézzük a kérdéseket ↓↓↓

Ki mutatta meg neked a sorozatot?
Senki, magamtól akadtam rá. Már évek óta tudtam a létezéséről, de olyan kis eldugott gyöngyszem, hogy eddig nem mutatta meg előttem, milyen váratlanul és meglepően élvezhető, hogy egészen ez év júniusáig minden alkalommal figyelmen kívül hagytam.

Mióta szereted?
2017.június 14.

Ki a kedvenc férfi szereplőd?
Kieren Walker. Minden alkalommal, mikor feltűnik a vásznon egyre jobban megértem, milyen érzések dúlhatnak benne. Már a neve is olyan különleges, ha hozzá vesszük még azokat a hatalmas - általában - barna szemeket és az apró kis rezdüléseit, meg ahogy az elején sárgarépának sminkelte ki magát, hát lehet egy ilyen fiút nem szeretni és drukkolni neki, hogy összejöjjön ez a második élet?
Sminkelési tanácsadás kezdő zombik számára. Az alapozó használata

Ki a kedvenc női szereplőd?
Mrs. Wilson. Ő egy elképesztő nő. Igaz, minden embernek változott a hónapok alatt, megerősödött, gyengült vagy megváltozott az álláspontja, de Mrs. Wilson karakterfejlődése az egyik legmeghatóbb számomra. Mikor az első RHS-esek megérkeztek Roartonba kényszerként, titkolni való dologként élte meg, hogy azoknak a családoknak a közelébe kell mennie, akiknél "ilyenek" laknak. Zavarban volt, nehezen találta meg, mit kezdhetne a helyzetével, mit szólna a közösség, ha kitudódik, mit tesz. Az utolsó részre ő az, aki úgy tűnik a leginkább együttérez a falu undead lakóival. Józan, nem hagyja, hogy magával ragadják a fanatikusok, és még ebben a lehetetlen világban is próbál megmaradni emberségesnek.
Itt az idő beadni a gyógyszert!

Melyik a kedvenc párosod?
 Sieren és Philamy párost is hamar a szívembe zártam. Olyan szívfacsaró volt látni a küszködéseiket. Philip és Amy kapcsolata az élő-holt párosítás miatt volt elítélendő a közösség szemében, amiért Phil keményen meg is fizet, sőt, kiderül, ő sokkal jobban ragaszkodott a lányhoz és sokkal többet is tépelődött, míg végül kilépett a nyilvánosság elé, habár nem teljesen saját akaratából, azért ehhez is nagy bátorság kellett egy olyan helyen, mint Roarton.
Philip és Amy egy boldog pillanata

A másik páros, Simon és Kieren kapcsolata egészen más. Ők társat kaptak maguk mellé. Egy kis esélyt a boldogságra, talán. Amennyire meggyőzően vezette a köré gyűlt híveket Simon és amilyen visszahúzódó, csöndes volt Kieren, a kapcsolatukban mégis felcserélődtek ezek a szerepek. A családban Simon sokkal esetlenebbnek tűnt. Mert tényleg, ez az a helyzet, ahol egyszerűen örülsz, hogy a kitaszítottak kitaszítottjai végre megtalálják egymást. Komolyan, én sírtam a végén, pedig nem szokásom. Sőt, még párosokért se nagyon szoktam odalenni, de az ő történetüknek valahogy sikerült jókor elkapnia, ugyanis miattuk átrágtam magam a fanfiction szótáron, végre tudom, mit jelent az angst, a slash és a fluff. És azóta már el is olvastam azt a két magyar nyelvű fanfictiont, amit sikerült eddig fellelnem. A második különösen aranyos, és szerencsére egyik se dobott a mély vízbe a témával kapcsolatban *.*
Kieren és Simon egy hosszú nap felénél

Ki a legviccesebb szereplő?
Ez nem az a sorozat, amiben lennének vicces szereplők. Maximum Dean, de ő inkább szerencsétlen.
 
Ki a legidegesítőbb szereplő?
Idegesítő? Nem is tudom, kit válasszak, egy csomó idegesítő ember él Roartonba, akiknek legszívesebben jól behúznék, de aztán mindig rájövök, hogy basszus, valószínűleg én is hasonlóképp vélekedtem volna egy hasonló helyzetben. Jó, azért itt voltak elég erős túlzások, de ilyen négy évvel a hátuk mögött, miközben a vezetők fele vallási fanatikus, simán meg lehet érteni őket.

Melyik szereplőt szeretnéd a legjobb barátnak?
Kieren. Csöndes, művészlélek, szerintem lehetnénk barátok. Harmadik keréknek pedig jöhetne Amy feldobni az egészet, nehogy depresszióba zuhanjon Kier. És Simon is csatlakozhatna. Akkor lenne teljes a csapat. Ha megszánjuk, még Jem is jöhet. Persze kizárólag fegyver nélkül.
Csoportkép - Amy, Kieren és Simon


Melyik férfi szereplővel házasodnál össze?
Hm... kiábrándító lenne felsorolni, ki miért esne ki a körből, kezdve azzal, hogy a nem teljesen őrült és/vagy gyilkos férfiak mind élőholtak a sorozatban. Jó, legyen Kieren. Fogadott bátynak meg jöhet Simon.

Ki a legkevésbé kedvelt szereplő?
Vicar Oddie és Maxine Martin mindkettő mániákus. Őrült. De sajnos mindkettő szükségszerű. Jó, Maxine a végén azért jól eltolta.

Mi a kedvenc idézeted/jeleneted a sorozatból?
Kieren és Simon első találkozása.
Te... öhm... a síromon ülsz.

ELŐZŐ RÉSZ: Elveszett levelek
KÖVETKEZŐ RÉSZ: Célszemély

1 megjegyzés:

  1. *Szégyenkezve kezd bele a hozzászólásba, mert már ezer éve nem nézett másik blog felé*
    Drága Zsazsi!
    Baromira eltűntem, amit nagyon sajnálok! Igyekszem majd itt is pótolni a lemaradásomat, mert hát megéri! Kezdetnek itt van egy sorozat tag, aminek a 'megihletője' tök érdekes! Szóval valószínűleg majd valamikor bele is kezdek. :3

    VálaszTörlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony